Herkes tatildeyken siz işi kapın...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş ve insan kaynakları alanında faaliyet gösteren web sitesi Yenibiriş, yaygın düşüncenin aksine, yaz aylarının iş bulmak için en uygun zaman dilimi olduğunu bildirdi.

Yenibiriş'ten yapılan yazılı açıklamada, kurumların yaz aylarında eleman arayışında hız kesmediği ifade edilerek, iş arayanların yüzde 65'inin bu konuda bilgi sahibi olduğu ve yaz aylarında da iş aramaya aynı hızda devam ettiği kaydedildi.

Yordam İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı Genel Müdürü Asuman Kalkan da yaz aylarında bazı firmaların aday havuzu oluşturduklarını, firmaların arayış ve ilanları devam ettiğine dikkat çekti.

Yaz aylarında çalışanların iş değiştirme eğiliminin daha fazla olduğunu söyleyen Human Resources Management Kurucu Ortağı Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka ise bunun nedenini şöyle açıkladı:

''Yaz döneminde çalışanlar daha enerjik ve atak oluyor, değişiklik yapma gücünü daha yoğun hissediyor. Yaz döneminde izin hakkını kullanan birçok çalışan, tatil yaparken özel hayatını, kariyerini, ilişkilerini gözden geçiriyor ve işinden memnun olmayanlar, bu konuyla daha çok yüzleşiyor.'' Microsoft İnsan Kaynakları Yöneticisi Işık Aydın Deliorman da Microsoft'un mali yılının haziran sonu olduğunu ve haziran, temmuz, ağustos aylarında hem organizasyonel değişimleri gerçekleştirdiklerini, hem de yeni mali yılda kadrolarına katılacak elemanların arayışına geçtikleri belirterek, kendi açılarından yaz aylarının daha da yoğun eleman arayışı anlamı taşımakta olduğu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber