Oxford'lu Profesör: Türk öğrenciler İngilizler'den daha az ...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oxford ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Norman Stone, "Türk öğrenciler İngilizlere göre daha az kokuyor" dedi.

İngiltere'de 1828 yılından bu yana yayında olan The Spectator dergisi, Türkiye'de de dersler veren İngiliz Profesör Norman Stone'a geniş yer ayırdı. Derginin 28 Temmuz'da yayınlanacak sayısında, Oxford Üniversitesi'nden ayrılarak Türkiye'de Bilkent Üniversitesi'ne gelen Stone için "Oxford'un kaybı, Türkiye'nin kazancı" yorumu yapıldı.

'TÜRK ÖĞRENCİLER İNGİLİZLER İÇİN ÖRNEK'

Stone'un, Türkiye'de Koç Üniversitesi'nde de dersler verdiği hatırlatılan haberde, ünlü profesörün, "Türk öğrenciler İngiliz karşıtları için bir örnek" dediği kaydedildi.

Stone, Türk öğrencilerin İngilizlere göre daha akıllı, daha çalışkan olduğunu, "üstelik daha az koktuklarını" söyledi.

Haberde, ancak Stone'u üzen tek şeyin "çağdaş öğrencilerin sağlıkla ilgili alışkanlıkları" olmadığı vurgulandı. Haberde, Glasgow'da büyüyen Stone'un bildiği eğitime istekli ülkenin artık ortada olmadığı ifade edildi.

THATCHER İÇİN DANIŞMANLIK YAPMIŞTI

Stone'un 1997 yılında İngiliz akademilerindeki arzulanacak işini bırakma kararı aldığı kaydedilen haberde, Oxford Üniversitesi'nde profesörlük yapan Stone'un, Sunday Times gazetesinde köşe yazarlığı ve Margaret Thatcher için danışmanlık yaptığı hatırlatıldı.

Haberde, Stone'un "Çok fazla iş yaparken az para almak yerine hiçbir şey yapmadan çok fazla alabileceğim bir emeklilik planına hak kazandıktan sonra Oxford'u bıraktım" dediği kaydedildi.(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber