TBMM lokantasında yöresel yemekler de sunulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Üyeler Lokantasında, 23. Dönem'de il günleri düzenlenerek, her gün bir ilin yöresel yemekleri sunulacak.

TBMM'nin tüm birimlerinde olduğu gibi Üyeler Lokantası da yeni döneme değişikliklerle girecek.

Menüsünde, çorba, et ve sebze yemekleri ile zeytinyağlı yemekler bulunan lokantada, her gün bir ilin çorbası, yemeği ve tatlısı da milletvekillerinin beğenisine sunulacak.

Sebzelerden yapılabilecek yemeklerin bir araştırmasını yapan TBMM Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, yemeklerin çeşidini de artıracak.

Yeni dönemde yemek fiyatlarında değişiklik olmayacak ancak enflasyondaki artış fiyatlara yansıyabilecek.

TBMM yerleşkesi içinde yer alan Tepe Kafeteryada da bir dizi yenilik yapılacak. Buranın daha kullanabilir hale getirilmesi amaçlanırken, personel sayısı artırılacak, müzik yayını olacak ve pide için birer fırın yapılacak.

Lokantalarda görev yapacak şef garson ve garsonların kıyafetleri de 23. Dönem'de değişecek. Bunun için gelecek hafta modacı Yıldırım Mayruk ile bir araya gelinecek. Ayrıca, garsonların dışında stenograflar, çay ocağındaki garsonlar, kulislerdeki hizmet elemanları ve şoförlerin kıyafetleri de bu kapsamda yenilenecek.

TBMM'nin değişik yerlerine ve Şeref Holüne konulan çiçekler için 7 bin YTL harcandı.

Genel Kurul Salonunun ortasında bulunan yapma çiçekler de önümüzdeki günlerde yenilenecek.

"Bayan milletvekilleri, hizmette önceliğimiz" diyen TBMM Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Uğurlu, talep olması halinde kadın milletvekilleri için kulislerde makyaj tazeleme odası kurulacağını bildirdi.

Kadın milletvekili sayısının bu dönem artması üzerine, oluşabilecek yoğunluğu dikkate alan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, kuaför salonunda çalışan eleman sayısını da arttırmayı planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber