İmamlar, sabah namazı tazminatı istemiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Temmuz 2007 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen), Konya'da yeni kurulan Diva-Sen'in sabah ve yatsı namazına ayrı ücret talep edilmesini tasvip etmediğini belirtti.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, "Din görevlilerinin haklarının iyileştirilmesi için yapılan her mücadelenin yanındayız. Ancak bunun sabah ve yatsı namazına indirilerek ayrı ücret talep edilmesini tasvip etmiyoruz." dedi. Yıldız, böyle bir talebin imamlar için 'namazları para karşılığında kıldırıyor' imajı doğuracağına dikkat çekti.

Diyanet ve vakıf hizmetlerinde din görevlilerinin haklarını aramak için kurulan Diyanet-Sen yetkili sendika olmayı 4. kez elde etti. 36 bin 352 üye sayısı ile son dört yıldır yetkili sendika olma özelliğini taşıyan Diyanet-Sen memurlar arasında da ikinci örgütlü kesim oldu. Sabah ve yatsı namazı için ek ücret isteyen ve yeni kurulan Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Diva-Sen) bin 400 üyeye sahip.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Konya'da kurulan ve sabah ile yatsı namazı için ek ücret isteyen Diva-Sen'in taleplerini 'namaz para karşılığında kıldırılıyor' imajı oluşturacağı için tasvip etmediklerini söyledi. Yetki aldıkları dört yıldan bu yana din görevlilerinin şartlarının iyileştirilmesi için mücadele verdiklerini aktaran Yıldız, "Diğer kamu görevlileri gibi imamlara haftada bir gün tatil hakkını elde ettik. Resmî ve dinî bayramlarda çalışan görevlilere mesai verilmesi talebimiz kabul edildi. Uygulamaya geçildiğinde resmî tatillerde çalışacak din görevlilerine mesai ücreti verilecek." diye konuştu. Hükümetin bir önceki iktidar döneminde 30 bine yakın personel alınmasına katkı sağladığını aktaran Yıldız, bu dönemde isteklerinin ise 1979 yılından beri bekledikleri teşkilat yasasının çıkarılması olduğunu ifade etti. Yıldız, teşkilat yasasının çıkması ile din görevlilerinin en büyük sıkıntılarının giderileceğinin altını çizdi. Diyanet-Sen'in yeni hükümetten isteklerinden biri ise ordudaki din subaylığı ve hastanelerde din görevlisi istihdamı. Ahmet Yıldız, gelişmiş tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi orduda din subaylığının aktif hale getirilmesini ve bu çerçevede İHL mezunlarına harp okullarında okuyabilme imkanı sağlanmasını istedi.

Gurbetçi çocuklarına imam hatip okulu

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nin sağlamış olduğu bursla Avusturya'ya giden öğrenciler, imam hatip eğitim merkezi açtı. 54 öğrencinin yatılı olarak devam ettiği kursta, toplam 77 çocuk eğitim görüyor. Uluslararası Öğrencileri ve Öğrenci Aktivitelerini Destekleme Derneği bünyesinde açılan kursa, gurbetçi ailelerin çocukları yoğun ilgi gösteriyor. Yatılı olarak da hizmet veren kursta, 23 kız, 31 erkek öğrenci bulunuyor. Kur'an-ı Kerim, tecvid, ahlak, siyer, genel dinî bilgilerin verildiği kursta ayrıca Türkçe, film ve tiyatro dersleri de veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber