Ankara'ya Türkiye'nin en büyük akvaryumunu kurdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Temmuz 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok ünlü işadamına ve beş yıldızlı otele akvaryum kuran Okyanus Deniz Ürünleri, Ankara'ya Türkiye'nin en büyük akvaryumunu kurdu. 35 metrelik akvaryumda 3 bine yakın canlı bulunuyor

Beste Önkol

22 yıldır akvaryum kurulumu yapan Okyanus Deniz Ürünleri şirketi, Türkiye'nin en büyük akvaryumunu, Ankara'da, Keçiören Belediyesi için yaptı. Halka açık alanların dışında ev ve işyerlerine deniz akvaryumları, otel ve restoranlara ıstakoz ve balık akvaryumları kuran şirket, şimdiye kadar birçok ünlü isme akvaryum yaptı. Ev veya ofisine akvaryum kurduğu işadamları arasında Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nafiz Zorlu, Koç Holding'in bir süre önce görevinden ayrılan CEO'su Bülend Özaydınlı da var.

Farklı boyutlarda ve isteğe bağlı projeler üreten şirket, Fenerbahçe Spor Kulübü, Çırağan Sarayı, Kıbrıs Rocks Otel, Radisson SAS gibi otellere de büyük akvaryumlar kurdu. Ancak en büyüğünü Ankara'da gerçekleştirdi. Keçiören Belediyesi'nden ihale ile aldığı projesi sonucu kurduğu akvaryum 35 metre boyunda. Önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan akvaryumda 3 bine yakın deniz canlısı yaşıyor.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, denizden yoksun başkente böyle büyük bir akvaryumu, deniz canlılarını ancak belgeselde görebilen çocuklar ve deniz severler için yaptırdıklarını belirtti. Turgut Altınok, "Etlik Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda 2006 yılı sonbaharında yenileme çalışmalarına başladık. Bu kapsamda yer alan akvaryum, 35 metre uzunluğunda ve 150 ton su kapasitesiyle Türkiye'de bir ilk. 3 bine yakın deniz canlısını barındıran akvaryumu 600 bin YTL'ye ihale etmiştik. Projeyi Okyanus Deniz Ürünleri yapıyor" dedi.

Dalgıçlar temizliyor

13 türde, toplam 671 deniz balığı, yine 13 türde 2 bin 230 omurgasız canlının bulunduğu akvaryum nüfusunun Türkiye'nin denizlerinden toplanarak, özel donanımlı araçlarla Ankara'ya getirildiğini anlatan Altınok'un verdiği bilgiye göre, akvaryum, içme suyuna deniz tuzu eklenmesi ile elde edilen suyla dolduruldu. Bakımını bir yıl boyunca Okyanus Deniz Ürünleri şirketi yapacak. Altınok, "Firma, bir yandan bakım yaparken diğer yandan da belediyenin iki personelini yetiştirecek. Sonra bakımı kendimiz yapacağız. Akvaryumun genel temizliğini ise dalgıçlar yapıyor" dedi.

Bugüne kadar farklı büyüklükte birçok akvaryum projesi gerçekleştirdiklerini ve gördükleri ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Altınok, "Akvaryum tam olarak açılmamasına karşın özellikle akşam saatlerinde çok yoğun ilgi görüyor. Arabalarıyla geçerken görüp gelenler bile var. Bundan sonra da Ankara'yı denizle buluşturmaya devam edeceğiz. Yapmayı planladığımız farklı projeler var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber