3 vekili olan partiye Hazine yardımı yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, 3 milletvekili olan partilere Hazine yardımını öngören düzenlemeyi iptal eden karara yapılan itirazı reddetti. Böylece yüzde 7'den fazla oy alan partilerin yardım alması düzenlemesi sürecek.

Geçen yıl Meclis'teki parti sayısı peş peşe gelen istifalarla 6'ya çıkınca AKP ile CHP harekete geçti. İki parti iki yıl önce verilen yasa teklifini öne çekerek, transferle Meclis'te temsil imkanı elde eden partilere Hazine yardımının kesilmesini kabul etti.

Siyasi Partiler Yasası'nın en az üç milletvekili bulunan partilere Hazine yardımı yapılmasını düzenleyen geçici 16'ncı Maddesi'nin yürürlükten kaldırılmasını düzenleyen yasa, Genel Kurul'da tartışmalarla kabul edildi.

Daha sonra bu uygulama idare mahkemesine götürüldü. Mahkeme de yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Bugün toplanan Anayasa Mahkemesi ise Meclis'in kararına yapılan itirazı reddetti.

Bundan sonra üçten fazla milletvekili bulunan partiler Hazine yardımından yararlanamayacak. Yeni düzenlemeyle bundan sonra seçimlerde en az yüzde 7 oy alan partiler ile 20 milletvekiliyle grup kuran partilere Hazine yardımı yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber