Güneşte fazla kalmak cilt kanserini tetikliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nde görevli dahiliye uzmanı Sebahattin Altıntaş, artan hava sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyardı.

Güneş ışınlarının faydası olduğu kadar özellikle çocuk ve yaşlılara zarar verdiğini ifade eden Altıntaş, vücudun birçok yerinde olduğu gibi cilt üzerinde de olumsuz etkilerinin bulunduğunu söyledi.

Cilt kanserinin tek sebebinin güneş ışınları olmadığını ancak, cilt kanserinin gelişmesinde etkili olduğunu vurgulayan Dr. Sebahattin Altıntaş, "Cilt kanserinin tek sebebi güneş ışınları değildir. Burada yaş, genetik, sanayide kullanılan kimyevi maddeler gibi birçok faktör vardır. Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalınması da cilt kanserini kolaylaştıran etkenlerden biridir. Bilhassa güneşin yoğun olduğu saatlerde vatandaşlara kesinlikle dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Altıntaş, güneşten korunmak için kullanılan kozmetik ürünlere de işaret ederek, "Bu tür kozmetik ürünler faydalı olabiliyor. Ancak kesinlikle şuurlu bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde olumsuz sonuçlar doğurabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber