Meclis 4 Ağustos'ta Köşk süreci 16'sında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu, 22 Temmuz'da yapılan milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarını ilan etti. Buna göre, AKP 341, CHP 112, MHP 70 milletvekili çıkardı. Parlamentoya, 26 bağımsız milletvekili girdi, 1 milletvekilliği ise boş bulunuyor.

TBMM Genel Kurulu, YSK'nın dün genel seçim kesin sonuçlarını açıklamasının ardından, TBMM İçtüzüğüne göre, bu tarihi takip eden 5. gün olan cumartesi günü saat 15.00'de toplanacak. 23. Dönem Parlamentosu'nun ilk toplantısı 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak. Milletvekilleri bu toplantıda ant içerek görevlerine başlayacaklar. Yemin töreninin gece 02.00'ye kadar sürmesi bekleniyor. Ardından Meclis Başkanlığı seçimi için takvim oluşturulacak, adaylar, 9 Ağustos'a kadar başvurularını yapacaklar. 14 Ağustos'a kadar TBMM Başkanı seçilmiş olacak.

16 AĞUSTOS GÜVENOYLAMASI 23 Temmuz'da hükümet istifasını vermişti. Yemin törenin ardından Cumhurbaşkanı Sezer, yeni hükümeti kurması için AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı görevlendirecek. Sezer'in 6 Ağustos'ta Erdoğan'a görev vermesi bekleniyor. Normal takvim işlerse yeni hükümet, 11 Ağustos'ta programını okuyacak. 14 Ağustos'ta güvenoyu görüşmeleri yapılacak. 16 Ağustos'ta güvenoylamasına geçilecek.

CUMHURBAŞKANI Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşmasından sonra gündeme gelecek. 16 Ağustos'tan itibaren 10 gün süreyle cumhurbaşkanı adaylarının başvuru yapması bekleniyor. Süreç normal işlerse, Cumhurbaşkanı 3. turda seçilecek. Turlar 3'er gün arayla yapıldığından yeni Cumhurbaşkanının eylülün ilk haftası görevine başlaması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber