Öğrencilerin aynı sorulara aynı cevaplar vermesi soruşturma konusu oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'te nisan ayında gerçekleştirilen İzleme ve Başarı Değerlendirme Sınavı'nda aynı okuldan 7 öğrencinin aynı sorulara aynı yanıtları verdiği iddiasıyla ilgili gerekli incelemenin yapıldığını söyledi.

Vali Kamçı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazeteci, Valiye, ?Nisan ayında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilköğretim okulları arasında il genelinde yapılan izleme ve başarı değerlendirme sınavında özel bir ilköğretim okulundan 7 öğrencinin aynı sorulara aynı cevapları verip aynı puanları aldığını ve birinciliği paylaştığını? belirterek, konuyla ilgili bir araştırma yapılıp yapılmadığını sordu.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise konunun tesadüf de olabileceğini, ancak talimat verdiğini ve olayın incelendiğini belirterek, şöyle konuştu:

?İncelenecek, ancak doğal da olabilir. Bu çocuklar yan yana mı oturmuşlar, oturdukları yer bellidir. Çok farklı sınıflarda oturmuşlarsa tesadüf olamaz mı? Çünkü öğrenci öğretmeninden aynı dersleri, aynı bilgileri alıyor. Ancak düşünülen anlamda bir olumsuzluk varsa gereği yapılır. Öğrencilerin, öğretmenlerin, o sınıftaki gözlemcilerin ifadesine başvurulacak. İnceleme en fazla 10 gün içinde tamamlanır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber