Belediye başkanına, evrak yakmaktan gözaltı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, 'evrak yaktığı' gerekçesiyle gözaltına alındı. Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan 17 kişinin 27 Ocak'ta URİT şirketinde meydana gelen şüpheli yangın sebebiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Telefon dinlemelerinin ardından dün saat 06.00'da başlatılan operasyon kapsamında Urla ve Çeşme'de 8 ayrı adrese baskın yapıldığı belirtildi. Karamosmanoğlu ile birlikte geçen şubat ayında yapılan Urla Meydan Projesi ihalesini birlikte alan üç firmanın yönetim kurulu başkanları ve sahipleri olan Nafiz G., Hasan Ege T., Ali O., Doğan Ş. ile Urla Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Ö.'nün de gözaltına alındığı bildirildi. Hasan Ege T.'nin Çeşme İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu'nun yeğeni olduğu ifade edildi.

URİT şirketinde 27 Ocak 2007'de meydana gelen yangında bazı evraklar kül olmuş, aynı gün açıklama yapan AK Parti Urla İlçe Başkanı Latif Özkan, yangının şaibeli olduğunu öne sürmüştü. Özkan, "Yaklaşık 2 milyon YTL borcu olan şirketin muhasebe bürosunda kimsenin olmadığı bir anda çıkan yangın, Urlalıların kafasında soru işareti doğurmuştur." demişti. CHP'li Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise Özkan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını, yangında herhangi bir belgenin zarar görmediğini savunmuştu.

Olayla ilgili olarak dün bir yazılı açıklama yapan Urla Belediyesi, başsavcılığın sürdürülen bir operasyon kapsamında Karaosmanoğlu ve iki belediye çalışanının bilgisine başvurduğunu iddia etti. URİT Müdürü M. Kemal Kesikoğlu da, konuyu basından öğrendiğini belirterek, şunları söyledi: "Gözaltına alınanların yangınla ilgili olduğu söyleniyor. Biz yangınla ilgili bütün evraklarımızı, başsavcılığın talimatı üzerine müfettişlere vermiştik zaten. O evraklar halen incelemede, bu yüzden net bilgi veremiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber