Yunuslar ve Şahin timlerinde görev yapan polislere kask takma zorunluluğu geldi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Motorize önlem

Motosiklet kullanıcılarına sıkı denetim geliyor. Emniyet Genel Müdürü, emniyet birimlerinin vatandaşa örnek olması gerektiğini belirterek ?kask' takma zorunluluğu talimatı verdi

KAMİL ELİBOL

EMNİYET Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Yunuslar ve Şahin timlerinde görev yapan asayiş ve trafik polislerine ?Önce siz örnek olacaksınız' talimatını verdi. Yunuslar ve Şahinler'de görev yapan bazı polisler ile motosikletli belediye zabıtasının kask ve gözlük kullanmadığının görüldüğüne işaret eden Köksal ?Bu nedenle motosiklet kullanırken koruyucu kask kullanmayan vatandaşa da duyarsız kalınmaktadır' uyarısında bulundu. Asayiş ile Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri, motosikletli timlerde görev yapan polislerin kask ve koruyucu gözlük takıp takmadığını sürekli kontrol edecek. Görev sırasında kask ve gözlük takmadığı tespit edilenler hakkında ?emre itaatsizlik'ten idari soruşturma açılacak.

PARA CEZASI KESİLECEK

GENEL Müdür Oğuz Kağan Köksal, 81 il Emniyet Müdürü'ne gönderdiği genelgede, başta asayiş ve trafiğin denetiminden sorumlu olan motosikletli ekiplerin personeli olmak üzere tüm motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin koruyucu tertibat kullanmalarının sağlanması talimatını verdi. Motosiklet sürücülerinin yanı sıra yolcularının da aynı şekilde kask ve gözlük kullanacağını bildiren Genel Müdür, kullanmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu. Kask ve koruyucu gözlük kullanmayanlara para cezası kesilecek.

hedef hayat kurtarma

İstanbul'da 21 Temmuz 2007'de TEM otoyolu üzerinde motosikletiyle seyrederken bir otomobille çarpışan motosiklet tutkunu Doktor Ömer Uzma, kask kullandığı halde hayatını kaybetmişti. Emniyet, denetimleri artırıp kask kullanma zorunluluğu da getirerek motosiklet kullanıcılarının hayatını korumayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber