Türk Telekom, telefon borçlarıyla ilgili af şartlarını belirledi

Haber Giriş : 22 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların fatura borçlarından gecikme bedeli ve faiz alınmayacak, borç, dört eşit taksite bölünecek.

Türk Telekom, abonelerinden alacaklarıyla ilgili affın şartlarını belirledi. Buna göre; vatandaşların telefon borçlarında gecikme bedeli ve faizler affedilecek, anapara ise biri peşin 4 eşit takside bölünerek tahsil edilecek. Kamu kurum ve kuruluşları da aynı ödeme şartlarına tâbi olacak.

Özelleştirme Yasas'ında yapılan değişiklikle, özelleştirme öncesinde Türk Telekom'un alacaklarını uzlaşma yoluyla çözmesinin önü açılmış ve Bakanlar Kurulu'na yetki verilmişti. Türk Telekom'un hazırladığı telefon borçlarıyla ilgili ödeme planına son şekli, Bakanlar Kurulu verecek.

Özel sektör firmalarına düşük faiz
Özel şirketlerin borçları ise farklı şartlarda tahsil edilecek. Alacakların büyük bölümünü oluşturan bu alacaklar için gecikme bedeli affedilecek. Ana paraya uygulanandan daha düşük faiz uygulanacak. Bunun enflasyon oranında olacağı tahmin ediliyor. Özel şirketlerin ana para ve faiziyle birlikte borçlarının tamamı 4 takside bölünecek ve bir taksit peşin alınacak.

Böylece özelleştirme öncesinde Türk Telekom'un alacakları tamamen kapanmış olacak. Bakanlar Kurulu'nda onaylanmasının ardından abonelere Türk Telekom ile uzlaşmaları için 1 ay gibi bir süre tanınacak.

Aboneden 1 katrilyon liralık alacağı var
Türk Telekom'un 1 milyon 342 bin abonesinden faizleriyle birlikte yaklaşık 1 katrilyon lirayı buluyor. Bu alacakların 550 trilyon liralık bölümü için mahkeme süreci devam ederken, Telekom, 160 bin abonesinden alacaklarını tahsil etmek için icra yoluna başvurdu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber