Bahçeli'den Abdullah Gül ve Davutoğlu'na sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı çıkanları sert bir dille eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti içinde sistem eleştirisi yapanları CHP'nin ekmeğine yağ sürmekle suçladı. Bahçeli, 'Her şey çok güzel olacak' diyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AKP'yi eleştiren Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2019 10:52, Son Güncelleme : 02 Temmuz 2019 12:43

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

- Yönetim sistemleri ayet hükümleri değildir. Asıl önemli husus yönetim hususunda değişim taleplerinin ne olduğu ile ilgilidir.

- Kefili milli irade olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi keyfi olarak kurulmadı. Günü kurtarma hesapları ile kurulmadı.

- Yeni sistemle beraber barajın yüzde 50+1'e çıkması uzlaşmayı sağlamıştır, Türkiye aradığı parlak yönetim sistemini bulmuştur. Değişen rejim değildir. Aksine iddia edenler müptezeldir, mühafık, iyi niyetten yoksun bozgunculardır.

- Var olan uyum sorunlarının aşılması kaçınılmazdır.

- Bize göre Türkiye'nin yönetim sisteminden kaynaklanan zafiyetleri son bulmuştur. Sistem tartışması açmanın ülkeye yararı yoktur.

-Koalisyonlar dönemine geri mi dönülsün, yetki mücadeleleri yeniden mi alevlensin; Türkiye durup durup referandum mu yapacak? Kılıçdaroğlu aklı varsa kendisine saklasın. Bekayı bilmeyen CHP Genel Başkanın tarafsızlık çağrısı tükenmişlik sendromudur. CHP'den hiçbir halt olmayacaktır. CHP önce suyu bulandırmakta sonra da bundan rahatsız olduğunu açıklamaktadır; CHP'den hiçbir halt olmayacaktır, ruhunu CHP'ye satan İP'ten hayır gelmez. CHP demek kriz, kaos, kargaşa demektir

-Ne yapsalar boş ve nafiledir. Türkiye'nin geleceği Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir.

-23 Haziran seçiminden sonra yeni hükümet sistemine karşı sanal tepkilerin artması bir senoryonun halkasıdır.

-Haklı çıktık, bunların ciğerlerini biliriz kafalarının arkasındaki gizli hesapları da deşifre ederiz. CHP Gezi Parkı olaylarının girişiminin içindedir.

- Tarafımız bellidir o da Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gelişmesi için atılacak samimi adımların sonuna kadar arkasındayız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için mücadele etmek gerekiyorsa biz hazırız. İnandığımızı söyler sonunda ölüm olsa da geri dönmeyiz.

-Yapay sorun imal edenleri milletimiz görmektedir. Parlamenter sistemi ve travmalar bellidir. 31 Mart ve 23 Haziran'da sadece mahalli idareler belirlenmiştir. CHP'nin fırsatçılığı ortaradır.

-Bizim sözümüz Türk Milleti'nin sözüdür. Türkiye'nin üzerinde dikkatle durması gereken konular vardır. Çevresi kaynamaktadır. Bütün hesaplar Türkiye üzerine yapılmıştır. Mahalli seçimlerden sonra bir dönem Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık yapmış isimler yeni parti kurulması ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Bu zamanlama itibariyle manidardır.

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi

"(Eski Başbakan Abdullah Gül'e tepki) Birden bire yüksek sesle konuşmaya kamuoyu hazırlamaya başlamışlardır. Bunların eleştirdikleri iktidar partisinin düne kadar tam göbeğinde olması gariptir. Ya yeni bir hal ya da izmihlal davranışı yeni bir siyasete vurgu yapması zamanlama itibariyle manidardır. Yıllarca susma orucu tutmuş bu kişinin yıllarca ülkemizin başına ne çoraplar ördüğünü herkes biliyordur. Açıklamaları talihsizliktir trajikomiktir. Eski Başkabaka'nın sistem eleştirisi trajiktir. Türkiye'nin yeni partiye değil kararlı yürüyüşüne devam ihtiyacı vardır. bugün susma vakti değil diyenler 23 Haziran'da sandık başına gidenler 'Her şey çok güzel olacak' diyenler kulaklarına üflenenleri söylemiştir.

- Bizim nüfus kütüğü Pensilvanya'da olanlarla yolumuz kesişmez. Erken seçim yoktur, seçim sayfası 2023'e kadar kapanmıştır.

- ABD verdiği sözleri çok çabuk unutuyor bu nedenle S-400 konusunda temkini elden bırakmamak gerekir. Trump'ın Türkiye'nin tezlerini destekler açıklaması ABD ile soğuyan ilişkilere yeni sayfa açılmasını sağlayacaktır.

- S-400'leri almayın diyenler, ABD'liden daha çok Amerikancıdır. Bu vatansızların oyunu mutlaka bozulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber