KESK reform yasalarının veto edilmesini istedi

Haber Giriş : 22 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Sami Evren, geçen yasama döneminde TBMM'de kabul edilen ve şu anda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından incelenen tüm yasaların veto edilmesi gerektiğini savunarak, "Bu yasalar, toplumun örgütlü kesiminin tartışmasına açılmalıdır. Aksi tutum, tam bir dayatmadır" dedi.

Evren, kamu çalışanlarının işinde, işyerinde ve çalışma koşullarında değişiklik içeren kanunların birbiri ardına yasalaştığını belirterek, bu düzenlemelerin emek örgütlerini yok sayan bir anlayışla toplumdan kaçırılarak yapıldığını savundu.

Kamu Yönetiminin Temel İlkeleri ve Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun'un da kamu çalışanları sendikaları yerine işveren örgütleriyle birlikte hazırlandığını iddia eden Evren, "Katılımcılığı esas alacağı iddiasını taşıyan hükümetin, katılımcılıktan sadece işvereni kastettiği ortaya çıktı" diye konuştu.

Hükümetin, yerel yönetimler, kamu personel rejimi, kamu sermayeli kuruluşlar ve idari usulle ilgili yasaları "birbirinden bağımsızmış gibi gösterdiğini" savundu. Evren, halkın ve çalışanların piyasa ekonomisinin insafına terk edilmek istendiğini de ifade etti. Evren, kamu çalışanlarına yüzde 8 oranında zam yapılacağının dillendirildiğini de belirterek, "Bu, kamu çalışanlarıyla alay etmektir. 2005 yılı için yüzde 8 ücret artışı, yüz kızartıcı bir sosyal suçtur. Sorunun yüzdelik zamlarla çözülemeyeceğini hükümet kavramalıdır" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber