İmar müdürüne rüşvetten tutuklama

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Ağustos 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Aydın İnşaat'a yönelik yapılan 'Kelebek' operasyonunda gözaltına alınan 18 kişiden 13'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında Fethiye'nin tanınmış iş adamlarının yanı sıra Ölüdeniz Belediyesi personeli de bulunuyor. Aydın İnşaat'ın sahibi Ali Aydın ve ortağı Alaattin Yıldız hala yakalanamazken operasyonun kapsamının genişleyeceği belirtildi.

Muğla, Denizli ve Antalya'da birçok belediyenin alt yapı ihalesini yapan Aydın İnşaat'a ve bu firmanın iş yaptığı kişi ve kurumlara yönelik, "ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet iddiaları" nedeniyle düzenlenen operasyonda tutuklama kararı çıktı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nin başlattığı "Kelebek" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 13'ü tutuklanarak Fethiye Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Dün sabah Fethiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen sanıklar öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen şahıslar, savcılık tarafından önce teker teker dinlenmiş, daha sonra da ikişerli ve üçerli şekilde çapraz ifadeleri alınmıştı. Gece saat 22.00 sıralarına kadar savcılık soruşturmasına alınan sanıklar, tutuklanma istemiyle soruşturmayı sürdüren savcı tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık iki saat süren mahkeme sonucunda 13 kişi tutuklanırken, 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkeme, Ölüdeniz Belediyesi İmar Müdürü Cahit T., ÖÇKK Mühendisi Mustafa Faruk Ş., Demokrat Parti Fethiye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yunus Ö., Şeniz S., Osman Y., Necati Ş., Halil U., Baran K., Zeki T., Ahmet T., Mehmet Y., Şadi Ş. ve Ömer D. hakkında tutuklama kararı çıktı. Tutuklama kararı verilen sanıklar önce Fethiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Fethiye Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber