Oy kullanmama eylemi işe yaradı, yolları programa alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA)

KONYA'da yolları yapılmadığı için 23'üncü dönem milletvekili seçimlerinde oy kullanmayan Kozağaç köylüleri İl Genel Meclisi toplantısına katılarak, yolun yapımının Meclis'in 2007 yılı onarım programına alınmasını sağladı.

Konya'nın Bozkır İlçesi'ne bağlı Közağaç köyü sınırları içerisinde bulunan Çukurçimen Yaylası yolunun yapımı 2005 yılı İl Genel Meclisi programına alındı. Ancak, Kozağaç Köyü ve Aslantaş Köyü arasındaki itilaf nedeniyle 120 bin YTL ödenek ayrılan yolun yapımı gerçekleştirilemedi. Yol yapım çalışmasına başlanıldığı sıralarda köylüler arasında tartışmalar yaşanırken, iddiaya göre Aslantaşlı köylüler, araçların yol yapım çalışmasına izin vermedi ve çalışmaları durdurdu. Yaşanan bu olayların ardından yolun yapımına ara verildi.

Yolları yapılmayan Kozağaç köylüleri bu duruma tepki göstererek 23'üncü dönem milletvekili seçimlerinde oy kullanmadı. Yolun yapılması için mücadelelerine devam eden Kozağaçlı'lar, bu kez yolun yapılması için İl Genel Meclisi toplantısına katıldı. Kozağaç Köyü Muhtarı Mehmet Ali Gürel ve 10 köylü bugün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısına geldi. Meclise gündem dışı dilekçe veren köylüler, Çukurçimen Yaylası yolunun Meclis'in 2007 yılı onarım programına alınmasını sağladı.

İKİ KÖYÜN İTİLAFI NEDENİYLE YAPILAMAMIŞ

İl Genel Meclisi üyeleri Çukurçimen Yaylası yolunun iki köy arasındaki itilafın giderilerek 2007 yılı onarım programanı alınmasına oy birliği ile karar verirken, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak şunları söyledi:

?Çukurçimen Yaylası yolu çalışmalarına başlamış, ancak iki köy arasındaki itilaflar nedeniyle yarım kalmıştır. Bu çözülmesi gereken bir konu. Çünkü orada yaşayan insanlar var. Yolun tesviyesi ve çalışmaların yapılması gerekiyor. Ama öncelikle iki köy arasındaki itilafların giderilmesi gerekiyor. Yolun bu şekliyle tarihe geçmesi öncelikli arzumuz. Bu ortamın hazırlanması için evrakın yol komisyonuna havele ediyoruz.?

Yolun yapımını Meclis'in 2007 yılı onarım programına alınmasını sağlayan köylüler daha sonra toplantıdan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber