Yeni kabinenin, adaylık ilanı sonrasında, Sezer'e götürüleceği belirtiliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Ağustos 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arkadaş da olabilir arkadaşlar da

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci dün resmen başladı. 20 Ağusto'ta yapılacak ilk oylama öncesinde Erdoğan, birdan fazla aday olabileceğinin işaretini verdi. AK Parti pazartesi tavrını netleştirecek.

BİLAL ÇETİN / ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimi takvimini 13 Ağustos Pazartesi günü toplanacak olan Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK toplantısında değerlendireceklerini söyledi. Erdoğan, muhalefet liderleriyle görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, ?Artık ben mi yoksa aday olan arkadaşmlarımız mı görüşür oralar belirsiz' dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 'Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi de belli oldu. Bizi ya da kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapacak mısınız?' sorusuna karşılık, ?Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantımız var. Aynı gün MYK toplantımız da var. Oturacağız, takvimi beraberce değerlendireceğiz' diye konuştu.

Muhalefet liderleriyle görüşüp görüşmeyeceği sorusuna karşılık Erdoğan, ?Artık liderlerle ben mi yoksa aday olan arkadaşlarımız mı görüşür, oralar da belirsiz' karşılığını verirken, ?Arkadaşlarımız dediniz...' denmesi üzerine, ?Olabilir... Arkadaşlar olabilir, arkadaş olabilir' karşılığını verdi.

SON GÜN BEKLENMEYECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını açıklamak için adaylık müracaat süresinin son gününü beklemişti. Bu sefer ise adaylık müracaat süresinin son günü beklenmeden cumhurbaşkanı adaylığı ilan edilecek.

ÖNCE ADAYLIK SONRA KABİNE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığını ilan edilmesinin ardından ise perşembe veya cuma günü yeni kabineyi Çankaya'ya götürmesi bekleniyor. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığını kendisinin yapacağı açıklama ile duyurması planlanıyor. Gül'ün adaylığını ilan etmesinin ardından Çankaya'ya sunulacak yeni kabinede Abdullah Gül'e yer verilmeyecek.

VETO EDERSE BEKLEYECEK

Başbakan Erdoğan'ın götürdüğü yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bazı isimlerin veto edilmesi halinde Sezer ile tartışmaya girilmeyecek. Erdoğan'ın kabine listesini alarak geri döneceği, yeni kabineyi yeni cumhurbaşkanına sunacağı belirtiliyor.

ERDOĞAN İLE TÜRK TOKALAŞTI

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile DTP eski Genel Başkanı ve Grup Başkanı Türk ile tokalaştı. Başbakan Erdoğan, Genel Kurul'dan çıkarken Meclis Şeref Salonu'nda bekleyen Türk ile karşılaştı. Başbakan Erdoğan'ı gören Türk, Erdoğan'a yönelerek milletvekili seçilmesinden dolayı 'hayırlı olsun' dileklerini ileterek tokalaştı. Buna karşılık veren Erdoğan da Türk'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber