Hava-İş Başkanı: Amacımız grev değil ama bizimle rerstleşmesinler

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Ağustos 2007 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, THY ve Teknik şirketlerindeki toplu sözleşme süreciyle ilgili açıklamalar yaptı.

Bu iki şirkette yapılan grev oylamasından ?evet? sonucu çıkmasına galip-mağlup yaklaşımıyla bakmadıklarını belirten Ayçin, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Amacımız grev değil, grevi bir tarafta tutuyoruz. İyi niyetli çabalarımız karşılık görmezse, inatla mevcut teklifte ısrarcı davranırlarsa; biz grev konusunda tecrübeli bir sendikayız. Bizimle bu konuda restleşmesinler. Her türlü restlerini görürüz.?

BİR HAFTA SÜRE

Grevsiz ama çalışanları mağdur etmeden getirilecek her türlü teklife açık olduklarını yineleyen Ayçin, ?Önümüzdeki hafta sonuna kadar THY yönetimine süre veriyoruz. Ama uzun uzadıya, yaz sezonunun bitimini beklemeyiz. Herşeyin bir sınırı var. Beş aydır bekliyoruz, bir beş ay daha beklemeye tahammülümüz yok? dedi. Grev oylaması öncesinde beyan ettikleri görüşlerde herhangi bir değişiklik olmadığını da ifade eden Ayçin, her iki şirket yönetiminin ücret artışı konusunda ?1'er puanlık iyileştirme? dışında hiçbir pazarlığın içinde yer almadığına, ücret sisteminde bile anlaşma sağlanamadığına dikkat çekti. Ayçin, bu konuda şu yorumu yaptı: ?Ne sendikanın ne de çalışanların 2008 yılı ücret artışlarını 2007 enflasyonuna bağlama kumarını oynaması mümkün değildir.?

2001'DE FEDAKÂRLIK YAPTIK

Anlaşmazlığın ücret artışı ile sınırlı görülmemesi gerektiğinin altını çizen Ayçin, 2001 havacılık krizi sırasında ücretlerinden yüzde 10 kesinti yapılmasını gönüllü olarak kabul eden THY ve Teknik çalışanlarına ?tatminsiz ve açgözlü insanlar? muamelesi yapılmasına derhal son verilmesi gerektiğini söyledi. TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'u da eleştiren Ayçin, ?Başkanlar işçilere mesaj vereceklerine, masadaki görüşme sürecini hovardaca harcayan THY yönetimine bunu sormalı? dedi.

AYÇİN: TEK BiR UÇAĞI TARiFESiNDE KALDIRAMAZLAR

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Atilay Ayçin, ?Bakanlar Kurulu, grev erteleme kararı alırsa, buna tepkiniz ne olur?? sorusu üzerine, hükümetin vereceği böylesi bir kararın ?tamamen siyasi bir karar? olacağını vurguladı. Ayçin, şöyle devam etti: ?Yasa, erteleme için Türkiye'de genel sağlık ve genel güvenlik açısından tehdidi arar. Ama ülkemizde bu şartların hiçbirisi yok. Erteleme ancak siyasi bir hesaplaşma mantığı ile olur. 1991'de aynı lafı Özal da söylemişti. ?Atın hepsini, şirketin kapısına kilidi asın' demişti. Bunlar da onların soyundan gelme.? Ayçin ayrıca, turizm sezonunda seferlerin zamanında ve kaliteli yapılmasının esas olduğuna dikkat çekerek, ?Böylesi siyasi bir karar alınırsa cevabı çok sert olur. Yapamazsınız, yaptırtmam. Bir tek uçağı tarifesinde kaldıramazlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber