Kaz Dağları'nda villası olan Tarkan, madenciliği eleştirdi

Kaz Dağları'nda altın madeni için ağaçların kesilmesine "Rant uğruna nasıl satılabilir böyle?" diyen Tarkan, 2010 yılında aynı bölgede villa satın aldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2019 12:12, Son Güncelleme : 06 Ağustos 2019 12:17
Kaz Dağları'nda villası olan Tarkan, madenciliği eleştirdi

Çanakkale Kaz Dağları'nda Kanadalı Alamos Gold şirketinin, altın madeni için çalışmalara başlaması bazı kesimlerce eleştiriliyor. Hükümet yetkilileri ise madencilik faaliyetinin Kaz Dağlarında olmadığını,, kaz dağlarına kuç uçuşu 40 km. uzakta yer alan Kirazlı bölgesinde yapıldığını belirtiyorlar.

Dün binlerce kişi bölgenin yolunu tutarak eylem yaparken; ünlüler de sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösterdi. Ancak sosyal medyada yapılan değerlendirmelerde, Kaz Dağlarının, Akçay, Edremit, Altınoluk gibi sahile yakın kısımlarını, yapılan villarla ile işgal edenlerin, madencilik faaliyetlerine tepki göstermesi, ironik olarak bulunuyor.

Altın madeni için ağaçların kesilmesine tepkili olanlardan biri de Tarkan'dı. Megastar, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda; "Bu ne bitmek bilmeyen bir para ve güç hırsıdır. İnsan ülkesinin doğasını, tarihini, kültürünü rant uğruna bir kalemde nasıl satabilir böyle? Dünyanın neredeyse her yerinde durum aynı." ifadelerini kullandı.

VİLLASI VAR
Durumun ironik tarafı tam da bu noktada kendini sergiliyor. Tarkan, 2010 yılında Kaz Dağları'ndan kendine villa satın aldı.

Hatta o dönem yer alan haberlerde Tarkan'ın bu yatırımı, "Doğaya ve hayvanlara düşkünlüğü ile tanınan dünyaca ünlü şarkıcı, yeni evi için 400 bin euro ödedi. Yemyeşil ormanlarla çevrili, aynı zamanda deniz manzaralı villayı görür görmez almaya karar veren Tarkan, müzik çalışmalarından arta kalan zamanı burada değerlendirecek." ifadeleriyle haberleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber