Adalet Bakanlığı, hakim ve savcılara yabancı dil öğretecek

Haber Giriş : 26 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği (AB) hukuku metodolojisini öğrenen hakim ve savcılar, şimdi de yabancı dil öğrenmeye başladı. 2002 yılından bu yana 9 bin hakim ve savcıyı eğiten Adalet Bakanlığı, hazırladığı yeni bir proje ile yargıda ikinci bir eğitim atağı başlattı. Bakanlık, "AB hukuku" eğitiminden geçirdiği hakim ve savcılara, şimdi de yabancı dil öğretecek.

Hakim ve savcılara İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde 8 ay süreli İngilizce dil eğitimi verilecek. İçlerinde Yargıtay ve Danıştay'dan tetkik hakimlerinin de bulunduğu ilk grupta yer alan 29 hakim ve savcı, 20 Eylül 2004-27 Mayıs 2005 tarihleri arasında üniversitede kursa başlayacak. Yeni adli yılla birlikte yabancı dil kursuna başlayacak olan hakim ve savcılar şunlar:

"Eray Karınca, Işıl Sarıkaya, Bayram Turgut, Sami Haşiloğlu, Okan Albayrak, Halil İbharim Çelebi, İbrahim Karacık, Nazlı Yanıkdemir, Süleyman Hilmi Aydın, Aydın Tezcan, Nihat Demir, Haluk Gedikli, Fatma Özer, Fehmi Tosun, Murat Yiğit, Selim Kurçenli, Gülden Filiz Tüysez, İbrahim Çalışkan, M. Burçin Çetinkaya, Hüseyin İnce, Arif Altınkök, Asiye Kıpçak, Meryem Üstüner, İlyas Şahin, Bülent Yetkin, Şule Kelebek, Çağatay Kahraman ve Nermin Kurt."

Eğitim ve seminerlerin konusu

Toplam 9 bin hakim ve savcı, son iki yıl içinde şu tür eğitim ve seminerlerden geçirildi: "AB hukuku, milletlerarası hukuk, bilgisayar, uyum kapsamında yapılan değişiklikler, cezaevleri yönetimi, yargı bağımsızlığı, kadın ve çocuk ticareti ile mücadele, mülteci hukuku, istatistik, elektronik ortamda bilgi saklama, insan ticareti, insan hakları, suçluların iadesi, adli tıp, çocuk ve ceza adaleti, AİHM kararları ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin değerlendirilmesi."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber