Kamu-Sen yüzde 36.5 zam talep ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2007 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi Ahmet Keskin, toplu görüşme sürecinde en düşük memur maaşına yüzde 36.5 zam talep ettiklerini söyledi.

Toplu görüşme sürecinde Kamu-Sen olarak taleplerini dile getiren Keskin, 2007 yılı görüşmelerinde amaçlarının, hükümetin karşısına uzlaşmaya dayanan bir anlayışla çıkmak ve siyasi iradeye makul talepleri kabul ettirmek olduğunu kaydetti.

Toplu sözleşme ve grev hakkı, uzlaştırma kurulu kararlarının bağlayıcı olması, yerel yönetimlerde çalışanların maaşlarının zamanında ödenmesi gibi ekonomik sosyal talepleri olduğunu dile getiren Keskin, mali konusunda önceliklerinin açlık sınırı altında maaş alan memurların durumu olduğunu ifade eden Keskin, "400 bin dolayında kamu görevlisi 860 YTL olan açlık sınırının altında ücret almaktadır. Talep ettiğimiz ücret artışları düşük dereceli kamu görevlilerine yüksek, yüksel dereceli kamu görevlilerine nispeten daha az maaş artışıdır. Kamuda çalışan en düşük işçi ücretine yüzde 34.5 zam yapılmıştır. Bizler de en düşük dereceli memur maaşına yüzde 36.5 zam talep etmekteyiz. 2008 yılı için öngördüğümüz bu makul talebimiz, 2009 yılında en düşük dereceli memur maaşının bugünkü yoksulluk sırını bin 130 YTL'ye çıkarılması ve üstüne enflasyon ile refah payı eklenmesine bağlıdır. Uluslararası düzeyde sendika yasası ve düzenlemeler de talep ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber