Gazi'de güpegündüz iki İETT otobüsü yakıldı

Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK yandaşları Gazi'de güpegündüz otobüs yaktı

Bölücü terör örgütü PKK yandaşları Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde iki İETT otobüsünü yaktı. Polisin dakikalar süren eylem boyunca ortalıkta görünmemesi dikkat çekti.

Kanlı terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984 yılında yaptığı ve çoluk çocuk demeden onlarca vatandaşı katlettiği kanlı Eruh baskınının yıldönümünü kutlayan bir grup terör örgütü yandaşı, Gazi Mahallesi'nde eylem düzenledi. Zübeydehanım Parkı'nda toplanan terör örgütü yandaşları, bir süre burada gösteri yaptıktan sonra yola çıkarak çöp bidonları ve yanan lastiklerle barikat kurdu. Hiçbir polisin ortalıkta görünmediği eylemde grup, iki İETT otobüsünü durdurup molotofkokteyli ile ateşe verdi. Otobüslerden biri tamamen yanarken diğeri şoförün müdahalesiyle yanmadan söndürüldü. Dakikalarca süren saldırılar boyunca çevrede hiçbir güvenlik görevlisi görünmedi. Gazeteciler olaylara polisten çok daha önce yetişti.

Vatandaşlar, PKK'lıların eylemden önce dükkanlara kepenk kapattırdıklarını, daha sonra otobüsü yaktıklarını ve sonra da ara sokaklara kaçtıklarını anlattı. Bütün bu gelişmeler yaşanırken polisin ortalıkta görünmemesi ve olaylara müdahale etmemesi öfkeyle karşılandı.

Saldırıdan sonra olay mahalline gelen polis, yakılan otobüslerde inceleme yaptıktan sonra, muhtemel bir korsan gösteriye karşı bölgede güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber