Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. tur görüşmelerinde ilginç görüntüler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 1. TUR OYLAMADA İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

- ABDULLAH GÜL, OY KULLANMADAN ÖNCE BAHÇELİ VE TÜRK'ÜN ELİNİ SIKTI

- GÜL VE ÇAKMAKOĞLU PEŞ PEŞE OY KULLANDI

- GÜL VE ÇAKMAKOĞLU OY KULLANMA SIRALARINI BEKLERKEN UZUN SÜRE SOHBET ETTİ

- DSP'NİN ADAYI İÇLİ, OYUNU KULLANDIKTAN SONRA BAKANLAR KURULU SIRASINA GELEREK ERDOĞAN VE GÜL'ÜN ELİNİ SIKTI

ZAFER ÇAKMAK

ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. tur oylaması sırasında TBMM Genel Kurulu'nda ilginç görüntüler oluştu. AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, oyunu kullanmak için yerinden kalktıktan sonra MHP sıralarına yönelerek Devlet Bahçeli'nin elini sıktı. DTP'li Ahmet Türk ile de tokalaşan Gül, MHP'nin adayı Sabahattin Çakmaoğlu ile arka arkaya oy kullandı.

TBMM Genel Kurulu, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. cumhurbaşkanını belirlemek üzere toplandı. CHP milletvekillerinin katılmadığı cumhurbaşkanlığı seçimi 1. tur oylaması sırasında AK Parti, MHP, DSP ve DTP'li milletvekilleri arasında sıcak diyaloglar yaşandığı gözlendi. DSP'nin cumhurbaşkanı adayı Tayfun İçli, oyunu kullandıktan sonra Bakanlar Kurulu sıralarına gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin adayı Abdullah Gül'ün elini sıktı. Oy kullanma sırası Kayseri milletvekillerine geldiğinde

önce MHP'nin adayı Çakmakoğlu yerinden kalkarak oy kullanmak için sıraya geçti. Abdullah Gül ise yerinden kalktıktan sonra önce MHP sıralarına yönelerek MHP lideri Bahçeli'nin elini sıktı, ardından DTP sıralarına geçerek DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'le tokalaştı. Gül, daha sonra oy kullanma sırasında bekleyen Çakmaoğlu'nun yanına gitti. Gül ve Çakmakoğlu oy kullanma sıralarını beklerken sıcak bir sohbete daldı. Gül ve Çakmakoğlu oylarını da peşpeşe kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve bakanlık için ismi geçen Ertuğrul Günay da oy kabinine doğru giderken DTP'li Ahmet Türk'ün yanına gelerek bir süre sohbet etti. Günay, Türk'ün iki elini tutarak sıcak bir şekilde sıktı.

Bu arada oylarını kullanan AK Parti'li milletvekillerinin Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı adayı Gül'ü kutladıktan sonra yerlerine oturmaları dikkat çekti. Eski TBMM Başkanı Arınç da oyununu kullandıktan sonra Abdullah Gül'le bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber