Cumhurbaşkanı Sezer'den, 367 yanlıştı itirafı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı seçiminde 367'nin aranmasının yanlış olduğunu söylediği ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan "Bir görüşmemiz sırasında 367 meselesinin yanlış olduğunu özel olarak itiraf etti" dedi.

İTİRAF ETTİ

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı oylamasından önce AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleri ile biraraya geldi. Sezer'in, bir görüşmeleri sırasında 21 Ekim'de yapılacak referandumu iptal etmelerini istediğini anlatan Erdoğan, "Bu refarandumu geri almamız için neden yok?" demesi üzerine Sezer'in "Bu görüşmemiz sırasında 367 meselesinin yanlış olduğunu özel olarak itiraf etti. Anayasa paketinin geri alınmasının 184 ile ilgili düzenleme yapılmasına gerek olmadığını toplantı yeter sayısının 184 olduğunu itiraf etti" dediği öğrenildi.

Sezer'in, hükümetin gönderdiği atama kararnameleri konusundaki tutumunu sert dille eleştiren Erdoğan "Muğla Valisi Temel Koçaklar'ı, yargı kararı nedeniyle merkez valiliğine aldık. Ama iki gün önce Danıştay üyesi olarak atadı. 22 Temmuz seçimlerini ardından Başbakanlık'a bir yazı göndererek 'Müstafi olan hükümet atama yapamaz' dedi. YÖK üyeleği için bizim gönderdiğimiz kararnameyi geri gönderdi. Ama cumhurbaşkanlığı kontenjanından YÖK'e atama yaptı. Yüksek Askeri Şûrâ kararlarının altında benim ve Milli Savunma Bakanı'nın imzası var. YAŞ kararlarını ise hemen imzaladı" dediği öğrenildi. Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı makamının devleti temsil eden makam haline getirileceğini ve temsili özelliğinin güçlendirileceğini söylediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber