Sağlık'ta 'Deneyim şartının kaldırılması'na yürütmeyi durdurma kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENEYİM ŞARTININ KALDIRILMASINDA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle İdari İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ile Gıda ve Çevre Kontrol, Eğitim, Personel, İdari ve Mali İşler ve Bilgi işlem ve Sağlık İstatistikleri Şube müdürlüklerine yapılacak atamalarda deneyim şartı kaldırılmıştı. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezinin açtığı davayı görüşen Danıştay Beşinci Dairesi bu hükümlerin yürütmesini durdurdu. Resmi Gazete'nin 6 Şubat 2007 tarihli nüshasında yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle İdari İl Sağlık Müdür Yardımcılığı için 5 yıllık deneyim şartı kaldırılmıştı. Ayrıca yönetmelik değişikliğinde idari kadrodaki Şube Müdürlüklerine atanmak için bulunan deneyim şartı da kaldırılmıştı.

Yönetmelikte yapılan diğer değişiklikler ise Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğüne atanma şartı ?4 Yıllık yükseköğretim mezunu olmak? şeklinde değiştirilerek Tıbbi Teknologların Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü olarak atanmasına engel olunmuştu. Ayrıca Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürlüğü'ne önceden ruh sağlığı alanında eğitim görmüş fakülte mezunları atanabilirken son değişiklikle sadece tabip olanların bu göreve atanmaları öngörülmüştü. Sendika ise bu değişiklikler hakkında yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı.

Açılan dava esastan görüşülmeye devam ederken, Danıştay yürütmeyi durdurma istemini karara bağladı. Bir üyenin karşı oyuyla verilen kararla İdari İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve Şube Müdürlüğü için deneyim şartının kaldırılması hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Tıbbi Teknologların Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü olmasını engelleyen ve Ruh Sağlığı ve sosyal hastalıklar Şube Müdürlüğüne sadece tabiplerin atanmasıyla ilgili maddenin yürütmesinin durdurulması talebi ise reddedildi.

Yürütmeyi durdurma kararının Sağlık Bakanlığı'na tebliğ edilmesinin ardından bu kadrolara yapılacak atanmalarda eskiden olduğu gibi deneyim şartı aranmaya devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber