20 bin öğretmen 13 dakikada atandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 28 branştan 19 bin 394 öğretmenin atamasını elektronik ortamda 13 dakikada yaptı.

Bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen kura çekimini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başlattı. Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) alınan puanlara göre yapılan atama sonucunda kadrolu 9 bin 287, sözleşmeli 9 bin 807, açıktan 203 ve kurumlar arası 97 olmak üzere 19 bin 394 öğretmen atandı. 20 bin öğretmen kadrosundan 606'sı, 'adayların tercihleri dışındaki yerleri kabul etmemesi' nedeniyle boş kaldı.

Törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine ve öğretmenliğin kutsallığına vurgu yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'yeni dönemde de en öncelikli hizmet alanının eğitim olacağını' söyledi. "Türkiye'nin güçlü bir kalkınma hamlesi yapabilmesi için meslek liselerinin sistem içindeki konumunun geliştirilmesi şarttır, kaçınılmazdır." diyen Başbakan, piyasanın nitelikli iş gücü talebini hatırlattı. Gittiği yerlerde şirketlerin nitelikli eleman ihtiyacından dert yandığını anlatan Erdoğan, "Yetişmiş ara eleman potansiyelimizde bir sıkıntı var. Şirketler 'ne iş olsa yaparım' tarzı elemanları artık aramıyor." dedi. İş dünyasının artık 'dünyayı, gelişmeleri, teknolojiyi ve yenilikleri takip eden elemanlara ihtiyaç duyduğuna' işaret eden Erdoğan, "Eğitim sistemimizin ve ekonomimizin bu gerçeği görmesi, kendini yenilemesi ve geliştirmesi elzem hale gelmiştir. Eğitimde değişime ve gelişime direnmek hayatın kendisine direnmek anlamına gelir. Toplumsal kalkınma için eğitim hamlesine herkesin sahip çıkması lazım." dedi.

Bakan Çelik: On bin sözleşmeli daha atayacağız

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise 2007 yılı bitmeden 10 bin sözleşmeli öğretmen daha atayacaklarını söyledi. Çelik, böylece 2007 yılı içerisinde 40 bin öğretmen ataması yapmış olacaklarını kaydetti. Eskiden öğretmen atamaları yapıldığı zaman Milli Eğitim Bakanlığı koridorlarının 'panayır' yerini andırdığını anlatan Çelik, yeni sistemle hiç kimseden 'şu kişiyi öğretmen olarak şuraya atayın' şeklinde bir talep gelmediğini kaydetti. Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenler arasında hiçbir fark olmadığını da anlatan Çelik, bu öğretmenlerin maaşlarının, ek ders ücretlerinin tamamen aynı olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya ise, "2002 yılında Türkiye genelinde kadrolu öğretmen dağılımı batı illerinde yüzde 70, doğu illerimizde ise bu rakam yüzde 30 idi. Nokta atama yöntemiyle öğretmen atamalarında eşitlik sağlanmıştır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber