Melih Gökçek, Ankara'yı "teşekkür" ilanı ile donattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralılar'ın günlük su tüketimini 850 bin metreküpten, 670 bin metreküpe düşürmesi üzerine, kentin ana caddeleri ile otobüs duraklarına "Teşekkürler Ankara" başlığı altında çok sayıda ilan astırdı.

Alınan bilgiye göre, kentin çok sayıda bulvar, cadde ve otobüs duraklarında yer alan ilanlarda, Gökçek, Ankaralılar'a çağrıda bulunduğunu ve "günlük su tüketiminin 600 bin metreküpe inmesi halinde kesinti olmayacağı sözünü verdiğini hatırlatarak "ha gayret" ifadesiyle vatandaşları tasarrufa davet etti.

Yıl sonuna kadar, suyu tasarruflu kullanma azminin yitirilmemesini isteyen Gökçek, 850 bin metreküpten, 670 bin metreküpe düşürülen günlük su tüketiminde, "hedefin 600 bin metreküp" olduğuna dikkat çekiyor.

Ankara'nın su sıkıntısının "el birliğiyle çözülmesi" sloganından hareket edilen afişte, "suyu tasarruflu kullanalım" uyarısı yer alıyor.

Kavşakkaya Barajı'nın 5 yılda tamamlanması öngörülürken, 14 ayda bitirildiğine işaret edilen ilanda, Kesikköprü Barajı ile Kızılırmak'tan "suyun nasıl getirildiği" fotoğraflarla Gökçek tarafından gösteriliyor.

Afişte, ayrıca Gerede projesinin sondaj çalışmalarının tamamlandığı, ihale çalışmalarının sürdüğünü ve en geç 2010 yılında devreye girerek, Ankara'nın su ihtiyacını karşılayacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber