Eğitim-Sen: Milletvekili, öğretmenden 8,5 kat fazla maaş alıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmenlerle milletvekillerinin aldığı maaşı karşılaştırarak, "Öğretmen ile milletvekili aylıkları arasındaki fark son 5 yılda daha da açılmış ve bir milletvekili, bir öğretmenden 8,5 kat fazla maaş alır duruma gelmiştir" dedi.

Dinçer, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz 2007'de 9. derecenin birinci kademesinde görev yapan bir öğretmenin aylığında yaklaşık 30 YTL'lik artış olduğunu söyledi.

Dinçer, "Öğretmenlerimize reva görülen artış günde sadece 1 YTL olmuştur. 1 kilo etten bu artışla ancak 300 gram alabilirsiniz. Bu günlük 1 litre süt parası bile değil" dedi.

Son 5 yılda açlık sınırının yüzde 85, yoksulluk sınırının yüzde 94 artarken ortalama öğretmen maaşındaki artışın yüzde 80 ile sınırlı kaldığını ileri süren Dinçer, "Öğretmen ile milletvekili aylıkları arasındaki fark son 5 yılda daha da açılmış ve bir milletvekili, bir öğretmenden 8,5 kat fazla maaş alır duruma gelmiştir. Milletvekili maaşlarının, öğretmen maaşlarının 8,5 katına ulaşmış olması, sadece eğitim emekçilerinin değil, toplumun emeğiyle geçinen tüm kesimlerinin yaşadığı yoksullaşma sürecini yansıtmaktadır" dedi.

Dinçer, öğretmenlere grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınması, maaşların insanca yaşanacak bir düzeye çıkartılması, sözleşmeli-ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilerek kadrosuz çalışan öğretmenlerin kadroya alınmasını, aylık 150 YTL ulaşım yardımı yapılması ve eğitime hazırlık ödeneğinin 2 aylık maaş tutarında olmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber