İmamoğlu: Tartışmayı uzatmak istemiyorum

Bugün AFAD'ta yapılan toplantıda görülmediği için sabah saatlerinde Cumhuriyet ve Sözcü gibi gazeteler "İmamoğlu davet edilmedi" haberi yapmıştı. Ancak, İmamoğlu'nun davet edildiği ama İmamoğlu'nun genel sekreter yardımcısını toplantıya gönderdiği ortaya çıkmıştı. İmamoğlu tartışmaların büyümesi üzerine, "Bu mevzuya ben dahil olmadım, dahil olanların da bir an önce gerçek gündeme dönmesini bekliyorum" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Eylül 2019 21:43, Son Güncelleme : 28 Eylül 2019 10:44
İmamoğlu: Tartışmayı uzatmak istemiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gerçekleştirdiği toplantının ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

FUAT OKTAY: BAKANLARIMIZ VE BAKAN YARDIMCILARIMIZ BURDA, ŞEHİRDEN SORUMLU ARKADAŞ GELMEDİ

İmamoğlu'na AFAD'da toplantıya davet alıp almadığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın "Bakanlarımız, bakan yardımcıları burada, ordunun, sahil güvenliğinin burada olduğu ortamda şehirden sorumlu arkadaşımız burada olmayacak, sonrada siyaset yapacak. Biz burada siyaset yapmıyoruz" ifadeleri soruldu.

İMAMOĞLU: BEN BAŞLATMADIM, TARTIŞMAYI UZATMAK İSTEMİYORUM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın AFAD'daki toplantıya davet edildiği halde katılmamasına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. İmamoğlu, "Devletimizin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem. Devletimin davet ettiği her yere koşa koşa giderim. Ama bu gündemin depremle ilgili şu anki yoğun gündemin yerine geçmesini şiddetle reddediyorum, kabul etmiyorum. Bu mevzuya ben dahil olmadım, dahil olanların da bir an önce gerçek gündeme dönmesini bekliyorum" dedi.

İmamoğlu "Devletin en önemli sorunu deprem konusu. Yani depremle ilgili süreç, hazırlıklar, çalışmalar biz de gündemimizi ve bilgilerimizi tazeliyor ve çok yoğunlaştık. Bu konunun bunun önüne geçmesini istemiyorum. Net söyleyelim ki, devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem. Burası itibarlı bir kurumdur, İstanbul Büyükşehir Belediyesidir.16 milyon insanın yerel idaresidir. Dün davet edildiğim yerdeydim. Devletimin davet ettiği her yere koşa koşa giderim. Ama bu gündemin depremle ilgili şu anki yoğun gündemin yerine geçmesini şiddetle reddediyorum, kabul etmiyorum. Bu mevzuya ben dahil olmadım dahil olanların da bir an önce gerçek gündeme dönmesini bekliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber