Kamu-Sen 'masada kalma ve mutabakat zaptı imzalama' kararı aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Türkiye Kamu-Sen Şube Başkanları İstişare toplantısında, toplu görüşmelerde 'masada kalma ve mutabakat zaptı imzalanma' kararı alındı. Kamu-Sen, memur zammı için kamu işçisine verilen zammı baz olarak isteyecek.

Türkiye Kamu-Sen Şube Başkanları İştişare toplantısı sona erdi. Toplu görüşmeler sürecini etkileyecek önemli kararlar alındığı toplantıda, toplu görüşme masasından mutlaka mutabakat zaptının imzalanarak, kalkılacağını bu içinde gerekli tüm gayretin gösterileceği kararı alındı.

İstişare toplantısında alınan kararlar "Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren Toplu Görüşmelerde siyasi irade tarafından kamu işçisine verilen maaş artışının baz alınarak memur konfederasyonlarının karşısına çıkılması, sendikalılık ödeneğinin mutlaka sendikalılık ikramiyesi olarak değerlendirilerek, sendika temsilcilerinin talepleri doğrultusunda arttırılarak, sendikacılığın önünün açılması" diye sıralanırken, anlaşma olmaması durumunda ise "Türkiye Kamu-Sen'in kamu çalışanlarının haklarını koruma noktasında muhatabının TBMM olacağı, sivil toplum örgütü vasfından gelen baskı aracı niteliğini tüm ağırlığıyla parlamentoya hissettireceği,hizmet yavaşlatma ve grevi de içeren eylemlerin uygulanacağı" vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber