Acil yardım isteyenin adresi ekranda görünecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangın, acil yardım ve polis imdat ihbarları tek numaradan hizmet verecek. Bütün ihbarların yapılacağı 112 Acil Çağrı Sistemi'nin uygulamasına ilk olarak Antalya'da geçilecek.

Sabit veya cep telefonundan 112 arandığından açık adresi, koordinatı dijital bir haritada belirecek. Acil Çağrı Merkezi'nin hizmete girmesiyle birlikte Polis (155), Jandarma (154), Ambulans (112), İtfaiye (110) ve Orman Yangını (177) gibi bütün acil aramalar iptal edilerek hepsi için 112 numarası kullanılacak.

Avrupa Birliği'ne uyum süreci kapsamında Antalya'da hayata geçirilecek sistem daha sonra Türkiye geneline yayılacak. Bu yıl içinde pilot uygulamanın bitirilmesi hedeflenen proje ile birlikte her türlü acil yardım hizmeti 24 saat çalışacak aynı çağrı merkezine intikal edecek. Müdahale ekipleri, bu tek merkezden yönlendirilecek. Vatandaş da her türlü imdat talebini 112 numaralı telefona bildirecek. Çağrı sisteminde, arayan numaranın adresi dijital harita üzerinde görünecek. Bunun için Türk Telekom abone kayıtları ile şehrin bütün sokak, cadde ve apartmanların gösterildiği dijital harita eşleştirilecek. Böylece herhangi bir sabit telefondan arandığı anda 112 servisinde, arayan telefonun bulunduğu adres, dairesine varıncaya kadar anında ekranda belirecek. Bu şekilde yardım talebine daha hızlı şekilde cevap verilecek. Gereksiz yere yapılan aramaların da önüne geçilecek. Pilot il seçilen Antalya'da çağrı merkezinde çalışacak personele insan psikolojisi, güzel konuşma eğitimi verilecek. Acil Çağrı Merkezi için yeni bir bina inşa edilecek. Asayiş, yangın ve sağlık ile yangın sorunlarına müdahale ekipleri aynı bina içinde yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber