Bahçeli: Cumhurbaşkanının yemini bizim için esastır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim için esas olan, Cumhurbaşkanının yapmış olduğu yemindir. Makamın kırmızı çizgileri onlardır. Konuşmasından ziyade, yeminini esas almaktayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün and içme törenini ve ardından yaptığı teşekkür konuşmasını değerlendiren Bahçeli, Gül'ün teşekkür konuşmasından ziyade yeminini esas aldıklarını söyledi.

Devlet Bahçeli, "Bizim için esas olan Cumhurbaşkanının yapmış olduğu yemin, milletvekillerinin şahadeti huzurunda yapılmış yemindir. Makamın kırmızı çizgileri onlardır. Konuşmasından ziyade, yeminini esas almaktayız" dedi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teşekkür konuşmasını "olumlu ve kucaklayıcı" olarak değerlendirdi.

Gül'ün "Herkesi kucaklamaya hazır olduğunu ve farklılıkları bir zenginlik olarak değerlendirdiğini" ifade ettiğini belirten Türk, "Bizim başından beri söylediğimiz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının, 72 milyonu kucaklayacak bir söylemle, bir icraatla ortaya çıkmasıydı. Bugünkü mesajlar, olumlu ve kucaklayıcı. Teşekkür konuşmasını, sorumluluk duygusuyla hareket eden bir mantık olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber