Gül, Fikret Üçcan'la çalışabilir

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül sürpriz yapabilir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde birlikte çalışacağı isimlerin bu hafta netleşmesi beklenirken, Köşk'ün en önemli koltuklarından biri olan Genel Sekreterlik için sürpriz bir ismin öne çıktığı belirtiliyor. Bu ismin, beklenenin aksine diplomat ya da vali kökenli olmadığı ve bir dönem müsteşarlık yaptığı ifade ediliyor. Devletin mekanizması ve işleyişini iyi bilen eski müsteşarın, 22 Temmuz seçimlerinde bürokrasideki görevinden istifa ederek aday adayı olduğu da ifade ediliyor.

Ankara kulislerinde, bu niteliklere uygun isimlerin başında, bir dönem Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı da yapan Başbakanlık eski Müsteşarı Fikret Üçcan'ın geldiği konuşuluyor.

Gül'ün Çankaya'da en yakın çalışma arkadaşlarından biri olacak Genel Sekreterlik görevi için Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Uğur Ziyal'in adı geçmişti. Ancak Ziyal'in bu göreve gelmesi durumunda, Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevinden ayrılmak zorunda kalacağı ve tekrar bakanlığa dönüşünün zor olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, özel kalemi olarak da başbakanlık döneminde de birlikte çalıştığı Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu tercih edebileceği kaydediliyor. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu'nun, dış politika başdanışmanlığına getirilmesi bekleniyor. Köşk'ün mevcut Özel Kalem Müdürü ve Başdanışman Zergün Korutürk'ün bir süre daha bu görevde kalacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber