Başbakanlık Müsteşarlığına Şahin ve Zararsız'ın adı geçiyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıra bürokratlarda

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği için Ziyal, Güneş, Ala ve Üçcan'ın; Başbakanlık Müsteşarlığına Şahin ve Zararsız'ın adı geçiyor. Sezer'in veto ettiği tüm bürokrat kararnameleri tek tek çözülecek

CUMHURBAŞKANI'NIN seçilmesi ve yeni hükümetin oluşmasıyla birlikte gözler, bürokrasinin zirvesine yapılacak atamalara çevrildi. Bu hafta Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Başbakanlık Müsteşarı da belirlenecek. Köşk genel sekreterliği için Dışişleri'nde Gül'ün çalışma arkadaşı eski müsteşar Uğur Ziyal ile Kayseri Valisi ve eski İçişleri Bakanı Osman Güneş'in yanı sıra Diyarbakır Valisi Efkan Ala ve Gül'ün Başbakan olduğu 58'inci hükümette Başbakanlık Müsteşarlığı yapan Fikret Üçcan'ın adı geçiyor. Başbakanlık Müsteşarlığı için de Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin veya hali hazırda Başbakanlık Müsteşarlığı'nı vekaleten yürüten Emir Zararsız'ın adı öne çıkıyor.

MGK VE ELÇİLER

GÜL'ÜN yapacağı ilk atamaların başında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olacak. Yaklaşık 6 aydır çözülemeyen MGK Genel Sekreteri krizini çözecek olan Gül, Dışişleri'ndeki ?3'lü kararname krizi'ni de çözecek. 10'uncu Cumhurbaşkanı Sezer'in imzalamadığı Dışişleri kararnameleri, yeni Dışişleri Bakanı tarafından Gül'e sunulacak. Gül, Dışişleri Bakanı iken kendi hazırladığı kararnameyi onaylayacak. Bu çerçevede büyükelçiler Feridun Sinirlioğlu, Uğur Doğan, Haydar Berk, Ünal Çeviköz ve Selim Kuneralp asaleten müsteşar yardımcısı olacak. Bunların çözülmesinin ardından Dışişleri'nde bekleyen büyükelçiler kararnamesinin de Köşk'e gitmesi bekleniyor. Gül'ün onayıyla 20'den fazla büyükelçinin yer değiştireceği ifade ediliyor.

BOŞ MAKAMLAR

ÖTE yandan, DSİ Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı, Başbakanlık Kamu Etik Kurulu Başkanlığı, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı, Rekabet Kurulu Başkanlığı, BDDK'da boş bulunan iki üyelik, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, TRT Genel Müdürlüğü gibi üst düzey bir çok makam, yeni sahibini bekliyor.

HASAN ÖYMEZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber