Emniyet'te makam tazminatı krızi

Haber Giriş : 01 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ile Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in talimatı ile 160 APK Uzmanı Emniyet Müdürü'nün rotasyonla' Teftiş Kurulu'na geçirilmek istenmesi krize yolaçtı. Görevde 437, emeklilikte ise 350 milyon liralık maaş uçurumunu gidermeyi amaçlayan proje için Teftiş Kurulu ile APK Daire Başkanlığı'nda anket yapıldı.Ankete APK'da görevli 330 Emniyet Müdürü ile Teftiş Kurulu'nda görevli 344 Polis Başmüfettişi katıldı.

Torpil bulma çabaları

Makam tazminatı alabilmek için kapı kapı torpil peşinde koşmak zorunda kalan APK Uzmanı Emniyet Müdürleri, ankete ?evet' dedi. Makam tazminatına hak kazanmış Polis Başmüfettişleri ise, teftişten ayrılmaları durumunda kesilecek 115 milyonluk denetim tazminatından yoksun kalmamak için ankete ?hayır' dedi.

Dava açma tehdidi

Polis Başmüfettişleri, APK Uzmanlığı'na kaydırılmak istenmeleri halinde ?dava açma' tehditinde bulununca Teftiş Yönetmeliği'nde yapılması düşünülen değişiklik rafa kaldırılmak zorunda kaldı. Bunun üzerine Haziran ayındaki tayinlerde 45 APK Uzmanı Emniyet Müdürü Teftiş Kurulu'na atandı. Polis Sandığı yönetiminde bulunan APK Uzmanlarının Müfettişliğe atanması dikkat çekti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber