AK Parti İktidarında En Çok Şikayet Edilen Konu: Torpil

Yer değiştirme işlemlerinde torpil... İstifa sonrası dönüş işlemlerinde torpil... Mahalli idarelere zabıta ve itfaiye personeli alımında torpil... Askeri kurumlara memur alımında torpil... İşçi alımında torpil... Adalet Bakanlığına memur alımında torpil... Ek ödeme veren kurumlara geçişte torpil... Hizmetiçi eğitim işlemlerinde torpil... Geçici görevlendirmelerde torpil... Akademik personel alımında ve akademik hayatta torpil... Eğitim kurumlarına yönetici atamalarında torpil... Torpil; 3 Kasım 2002'den önce de vardı, hala da var. Tüm vatandaşlar Ak Partiden torpilin bitirilmesini istiyor.

Haber Giriş : 05 Eylül 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Etik Kurulu Başkanvekili Metin İlyas Aksoy, ANKA ajansına konuştu. Önemine binaen, sayın Aksoy'un açıklamalarını yayımlıyoruz.

Vatandaş, Kamu Etik Kurulu'na en çok eşitsizlik ve torpili şikayet etti. Bunları, görevi ihmal etme, görevi kötüye kullanma ve ihalelerde usulsüzlük izledi. Şikayet sıralamasında yolsuzluğun ise alt sıralarda yer aldığı dikkat çekti.

ANKA'ya açıklama yapan Kamu Etik Kurulu Başkanvekili Metin İlyas Aksoy, sadece üst düzey kamu yöneticileri ile ilgili şikayetleri değerlendirdiklerini belirtti. Şikayetlerin genellikle email yoluyla olduğunu söyleyen Aksoy, her yıl yaklaşık 150 tane şikayet başvurusu aldıklarının altını çizdi. Aksoy, başvuruları inceledikten sonra şikayete konu olan kurumları bilgilendirdiklerini ifade etti.

ETİK YASASI YETERLİ DEĞİL

Etik Yasası'nın yeterli olmadığını vurgulayan Aksoy, yasanın genişletilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aksoy, disiplin soruşturması ve yasal sürecin başlamasıyla birlikte Etik Kurulu'nun incelemesinin sona erdiğini kaydetti. Vatandaşların tüm şikayetlerini değerlendirdiklerini söyleyen Aksoy, ?Şikayetler bizim yetki kapsamımızda olmasa bile ilgili kurumlara bilgi veriyoruz. Vatandaşın sıkıntısını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bir kere emniyet müdürünün eşi ?Eşimi fazla çalıştırıyorlar' diye şikayet dilekçesi yollamış. Bizde bunu valiliğe bildirdik? diye konuştu.

YOLSUZLUK SON SIRALARDA

Aksoy, şikayetlerde ilk sırada eşitsizlik ve torpil yer aldığını belirterek, "Eşitsizlik ve torpili, görevi ihmal etme, görevi kötüye kullanma, ihalelerde usulsüzlük ve yolsuzluk takip ediyor? dedi. Aksoy, askeriye, yargı ve üniversitelerinde kendi bünyelerinde etik kurulları oluşturması gerektiğine dikkat çekti.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber