TMBB komisyonlarında, biri başkan 13 kadın var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM'de 8 komisyonun başkanı değişti

TBMM ihtisas komisyonlarında yapılan seçimler sonucunda, 22. Dönemde ihtisas komisyonu başkanı olarak görev yapanların yarısı değişti. TBMM'de bulunan 16 ihtisas komisyonuna geçen dönem başkanlık yapan 16 milletvekilinden 8'i bu dönem aynı görevi yapamayacak.

TBMM Genel Kurulunun dünkü birleşiminde, 4 siyasi parti grubu ile grubu bulunmayan ya da bağımsız milletvekillerine 16 ihtisas komisyonunda düşen üyelik için seçim yapıldı. Seçimin ardından toplanan ihtisas komisyonlarında, başkan, başkanvekili, katip üye ve sözcüler belirlendi.

Buna göre, 16 ihtisas komisyonundan 8'inin başkanı değişirken, 8'i yerini korudu. 6 komisyon başkanı da yeni milletvekilleri arasından, 2'si ise geçen dönem milletvekili olarak görev yapanlar arasından

seçildi.

Yeni seçilen milletvekillerinden AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, eski Milli Eğitim Bakanlarından, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı Milli Savunma Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga Çevre Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil Dilekçe Komisyonu Başkanlığına seçildi.

22. Dönemde de milletvekili olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat

Mercan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ise KİT Komisyonu Başkanı oldu.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Demir, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, yerlerini bu dönemde de korudu.

-YAĞMURDERELİ, İNSAN HAKLARINDA...- Eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili seçildi.

Eski Sağlık Bakanlarından, AK Parti Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz ile MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu; eski Devlet Bakanlarından, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Dışişleri Komisyonu; MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş da İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi oldu.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile eski Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer İçişleri Komisyonu üyesi olurken, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeliğine getirildi.

MHP'nin 2 bayan milletvekilinden biri olan İzmir Milletvekili Şenol Bal ile sanatçı, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi seçilirken; milli güreşçi, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi oldu.

Başkanı değişen 8 komisyonun 5'i bu dönemde milletvekili seçilemezken; eski Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan TBMM Başkanı, eski KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine getirildi. 23. Dönemde de milletvekili seçilen eski Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman da Adalet Komisyonu üyeliğine seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber