VARSAV: Adli yıl, sorunlu bir ortamda başladı

Haber Giriş : 06 Eylül 2007 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), 2007-2008 Adli Yıl açılışı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

YARSAV Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan mesajda ,?Kısa bir süre önce yapılan milletvekili genel seçimleri için, tüm siyasi partiler seçim beyannamelerinde yargı bağımsızlığına yer ayırma durumunda kalmışlardır ki, bu tablo ülkemizde yargı bağımsızlığının özlenen düzeyde sağlanamadığı gerçeğini de yansıtmıştır. 2007-2008 Adli Yılı da böyle bir sorunlu ortamda başlamıştır? dedi.

Türkiye'de yargı bağımsızlığının evrensel düzeyde gerçekleşmesi amacıyla faaliyette bulunmak üzere kurulan YARSAV'a yönelik artarak süren baskılar olduğunun belirtildiği açıklamada, ?Geçen adli yılda siyasi irade tarafından, aslında nasıl bir yargı istenildiğini göstermiştir. Bu süreçte YARSAV yargı bağımsızlığı için faaliyette bulunan değil, mücadele eden bir kuruluş haline gelmiştir? denildi.

Yazılı mesajda, yeni adli yılın, yargıdaki sorunlara duyarsız kalınmayacağı, ancak yargının sorunlarına, arka planda yargıya biçim vermek amacıyla değil, evrensel kabul gören ilkeler çerçevesinde yaklaşılarak mevzuat ve uygulama değişikliğine gidilmesi temenni edildi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber