Vekillere kırmızı plaka isteyen Kutlu: Vekillere kırmızı plaka ve şoför ayıp ise kamuda onbinlerce ayıp var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Hüsrev Kutlu, milletvekillerine kırmızı plaka ve şoför konusunda ısrarlı.

Milletvekillerine de kırmızı plaka ve şoför arzusunun ihtiyacın belirtilmesi olarak niteleyen Kutlu, "Ben milletvekillerine bir şoför verilmesi ve özellikle resmi programlarda kullanmak üzere bir plaka tahsisi yapılmasını arzu etmiştim. Bundan sonraki çalışmaları zaman gösterecek. " dedi.

Kırmızı plaka ve şoför isteğinin basın tarafından ağır eleştirilere tutulduğunu söyleyen Kutlu, "Fakat ben buna alışkınım. Bu bir ihtiyaç mıdır, değil midir? Yani milletvekiline karşı antipati şeklinde sunulmasını, bir haksızlık olarak yorumlanmasına katılmıyorum. O zaman kamuda çalışan on binlerce ayıp var, şoför var. Milli eğitim müdürü, tapu ve nüfus müdürü de devletin arabasıyla ve şoförüyle geziyor. " diye konuştu.

GECE GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞAN VEKİLLER KAZA YAPIYOR

Milletvekillerinin resmi programlarına kendi arabalarıyla katılmalarının çeşitli zorluklarının olduğunu söyleyen Kutlu," Özellikle bazı askeri havaalanlarında içeriye girişte verilen talimat, resmi plakalı araçların sokulmasıdır. Başbakan ve bakanlar geldiğinde bu tedbirler uygulanıyor. Milletvekilin orda durup kendisinin vekil olduğunu söylemesi veya bir takım tartışmalara girmesi bazı nahoş şeylere yol açıyor. Onun için biz milletvekillerinin kendi arabalarına bir plaka verelim demiştik. Bunda anormal bir şey yok. Şoför konusunda da meclis gece geç saatlere kadar çalışıyor. Perşembe günü 12:00'de 00:01'de çalışmasını bitirdikten sonra bir çok vekil arkadaşımız illerine gidiyor. O yorgunluğun üzerine araç kullanıyorlar. Yine şehir içinde de çok yoğun bir mesaileri var. Vekiller sürekli telefonla konuşmak zorunda kalıyorlar. Vekillerimiz çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasına maruz kalıyor. Türkiye'de 550 milletvekilinin zaten 100 tanesinin bakan olması ve mecliste görevli olması nedeniyle arabası ve şoförü var. Kalan 450 milletvekiline de sözleşmeli kapsama veya diğer kamu kurumlarından şoför verilmesinin abartıldığı kadar bir maliyeti yoktur. Ben kendim için bir şey istemiyorum arkadaşlarım için istiyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber