MKÜ Tıp Fakültesi'ne bu yıl ek listeden 100 kontenjan alınacak müjdesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1992 YILINDAN BU YANA ÖĞRENCİSİ BULUNMAYAN TIP FAKÜLTESİNE EK LİSTEDEN 100 ÖĞRENCİ ALINMASI İÇİN YÖK'E YAPILAN BAŞVURU KABUL EDİLDİ

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, 1992 yılından bu yana öğrencisi bulunmayan tıp fakültesine ek listeden 100 öğrenci alınması için YÖK'e yaptıkları başvurunun kabul edildiğini bildirdi.

Canda, İskenderun Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu'nda düzenlediği basın toplantısında, tıp fakültesine 28 Ağustos 2007 tarihi itibarıyla ek listeden 100 öğrenci alınması için YÖK'e yaptıkları başvurunun kabul edildiğini belirtti. Alınan kararın, MKÜ'nün kurulması kadar önemli bir karar olduğunu vurgulayan Canda, fakülteye yüksek puanlı öğrencilerin alınması için karşılıksız burs verileceğinin de altını çizdi.

MKÜ'nün, sağlık alanında bölgenin önemli bilim merkezlerinden birisi olma yolunda ilerlediğini kaydeden Canda, "MKÜ Tıp Fakültesi'ne alınacak olan 100 öğrenci İngilizce yeterlik sınavından geçecek, başarılı olanlar 1. sınıftan öğrenime başlayacaktır. İngilizce yeterlik sınavını geçemeyenler de İngilizce hazırlık okulunda 1 yıl öğrenim görerek, burayı bitirdikten sonra 1. sınıftan öğrenime devam edecektir. MKÜ Tıp Fakültesi'ne alınacak olan 100 öğrenciye burs verilecek ve böylece üniversitemize yüksek

puanlı öğrencilerin gelmesi sağlanacaktır. Bu gelişmelerin, toplumumuzun eğitimine, kültürüne, ekonomisine ve gelişmesine çok önemli katkıları olacağını çok yakında herkes daha iyi anlayacaktır. Ayrıca, Hatay'da turizmin gelişmesine, özellikle sağlık turizminin gelişmesine çok önemli katkıları olacaktır. Tüm Hataylılar ve esnafımız, bu gelişmelerden yararlanacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber