Diyanet, uzaktan eğitimde bir ilke imza attı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BİR İLKE İMZA ATTI

- DİYANET, UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI SAYESİNDE TÜRKİYE VE AVRUPA'DAKİ PERSONELİNİN EĞİTİMİNİ SAĞLAYACAK

- TÜRKSAT İLE YAPILAN İŞBİRLİĞİYLE, EN ÜCRA KÖŞEDEKİ PERSONEL BAŞKAN BARDAKOĞLU'NUN KONUŞMALARINI İZLEYEBİLECEK

- DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN 'UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI' BUGÜN YAYINA BAŞLADI

DUYGU BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı bir ilke imza atarak, personele 'Uzaktan eğitim programı' başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun konuşmaları, personel eğitimi ve başkanlığın projeleri bu sistem sayesinde bütün personele ulaşacak.

Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda başlanan programa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve çok sayıda başkanlık personeli katıldı. Bundan böyle Başkan Bardakoğlu'nun konuşmaları Türkiye genelinde il, ilçe ve müftülükler ile Avrupa'daki din görevlilerince dinlenecek. Türksat ile yapılan işbirliği neticesinde uydudan yayın yapılarak bütün personelin hizmet içi eğitiminin en üst seviyeye getirilmesi amaçlanıyor. Konuya ilişkin İHA'ya açıklamalarda bulunan Din Eğitimi Daire Başkanı

Dr. Ulvi Ata, eğitim dairesi olarak personel hizmet yeterliliklerinin temin edilmesi konusunda çeşitli programlar yürüttüklerini belirterek, personel eğitimini en üst seviyeye taşımak için Türksat ile birlikte bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bütün personeli kuşatacak bir eğitim hedeflerini dile getiren Ata, son dönemde teknolojinin gelişmesiyle birlikte bütün personele ulaşmak amacıyla uzaktan eğitim sistemini devreye koyduklarını kaydetti.

İlk uzaktan eğitim çalışmasını 18 Haziran'da başlattıklarını belirten Ata, söz konusu programda Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun merkez, il ve ilçe müftülüklerinde ve yurt dışında görev yapan personelle bir araya geldiğini bildirdi. Ramazan ayının gelmesi sebebiyle, bu ay öncesinde bugüne kadar yapılan ve bundan sonra planladıkları çalışmaları personelle paylaştıklarını ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konudaki projelerini anlatma fırsatı bulduklarını ifade eden Ata, Ankara Kocatepe Kültür

Merkezi Konferans Salonu'ndan yapılan yayını yurt içi ve dışından tüm personelin, uydu aracılığıyla ve tüm il ve ilçelerde çanak antenlerle izlediklerini söyledi. Ata, program sonunda da diğer yerlerden gelen değerlendirmeler ile birlikte programı izleyenlerin program hakkındaki görüşlerini aldıklarını belirtti.

Teknik Yönetmen Hakan Erdem ise, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın bütün canlı yayınlarını üstlendiklerini dile getirdi. Stüdyoda üç kameranın yayın yaptığını anlatan Erdem, son teknolojilerle donatılmış betacam dijital sistemden de faydalandıklarını belirtti. Erdem, Türkiye'deki bütün il ve ilçelerinde yayınların net bir şekilde izlenebildiğini sözlerine ekledi. .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber