Teziç, makam aracı istiyor

Haber Giriş : 11 Eylül 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teziç: Devlet makam aracımı değiştirmiyor

YÖK Başkanı Prof. Teziç, siyasi iktidarın 14 yıllık makam aracını değiştirmediğini, ancak yine de devlete küskün olmadığını söyledi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne 116 oy alarak YÖK tarafından 1. sırada aday gösterilen Prof. Dr. Gaye Usluer yerine 80 oy alan Prof. Dr. Fazıl Tekin'i ataması konusunda, "Sayın Cumhurbaşkanı bu atamada takdir hakkını kullanmıştır" dedi.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde geçen yıl inşaatı tamamlanan, ancak kontenjan verilmediği için eğitime açılmayan İnebolu Su Ürünleri Fakültesi'nde incelemelerde bulunan Teziç, fakültenin heyelan bölgesinde ve ilçeden uzak bir noktada bulunması nedeniyle açılamadığını, binanın atıl durumda kalmasına gönüllerinin razı olmayacağını, son kararı YÖK Genel Kurulu'nun vereceğini söyledi.

İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç de İnebolu Su Ürünleri Fakültesi'nin gelecek yıl açılabilmesi için Teziç'ten destek istedi.

İnebolu'ya kırmızı plakalı makam aracıyla gelen YÖK Başkanı Teziç, siyasi iktidarın 14 yıllık makam aracını değiştirmediğini belirtti.

Teziç şöyle konuştu: "Eşyalarımı lojmandan atan siyasi iktidar, 14 yıllık makam aracımı da değiştirmiyor. Gezilerimi bu araçla yapıyorum. Devletin itibarını düşürmemek için bazen aracın plakasını değiştirmek zorunda kalıyorum. Ama yine de devlete küskün değilim. Çünkü devlete küsmek olmaz. Biz gelip geçiciyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber