11 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL VAN'A GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'daki gezisine Valiliği ziyaret ederek başlayacak. Ardından sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul edecek olan Gül, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığını ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni de ziyaret edecek. (Saat:16.30/17.15/18.05/19.05)

-Cumhurbaşkanı Gül, Van'a seyahati öncesi Bağımsız Türkiye Komisyonu üyelerine Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağımsız Türkiye Komisyonu heyeti, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Guvernörü Raphael Alomar ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:11.00/12.30/13.00)

-BÜYÜKANIT, SIRBISTAN GENELKURMAY BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, resmi davetli olarak Ankara'da bulunan Sırbistan Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Korgeneral Zdravko Ponos ile Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bir araya gelecek. (Saat:11.25)

-EMİNE ERDOĞAN, MİLLETVEKİLİ EŞLERİNE YEMEK VERİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 22 Temmuz'da seçilen milletvekillerinin eşleri ve bayan milletvekilleriyle AKP Genel Merkezi'nde tanışma yemeği toplantısı düzenliyor.

-MHP'NİN YENİ MUHALEFET ROTASI: ?HERŞEYE HAYIR DEMEMEK?

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, geçen hafta sonunda Söğüt'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile sıcak bir tablo sergilemelerinin, ?olması gereken? bir tablo olduğunu vurgulayarak, MHP'nin örgütüne, ?Tek slogan atılmayacak? talimatı vermesinin ve AKP'nin de Sögüt Şenliklerini parti toplantısına dönüştürmeye çalışmamasının etkili olduğunu söyledi

-Paçacı, MHP'nin yeni muhalefet anlayışı ile ilgili olarak, ?MHP, seviyeli, tutarlı, dürüst ve kavgaya değil, uzlaşmaya, hoşgörüye dayalı pozitif bir muhalefet anlayışı sergileyecek. MHP asla bir gerginliğin, kavganın tarafı olmayacaktır. Ancak kendi ilkelerinden de taviz vermeyecektir. Herşeye ?hayır' diyen, sürekli gerginlik yaşatan muhalefet anlayışı değil, doğrunun yanında, yanlışın karşısında, seviyeli, tutarlı bir muhalefet anlayışını, MHP Mecliste uygulamaya başladı. Yarın herkes bu tavrın doğruluğunu anlayacaktır? dedi

-EKONOMİDE DURGUNLUK RİSKİ ARTIYOR

-Yurttaşların tüketim harcamalarında geçen yılın ikinci yarısına damgasını vuran yavaşlama, bu yılın ilk yarısında küçülmeye dönüştü. Dayanıklı ve yarı dayanıklı tüketim malı harcamalarındaki düşüşler ekonomide resesyon riskini gündeme getirdi.

-100 DOLARLIK BÜYÜME İÇİN 71 DOLAR CARİ AÇIK VERİLDİ

-Haziran sonu itibariyle son bir yılda 428.5 milyar dolar olan gayri safi milli hasıla (GSMH), önceki bir yıllık döneme göre 46.2 milyar dolar artış gösterdi. Son bir yıldaki cari işlemler açığı ise 32.8 milyar dolarla bu artışın yüzde 71'i düzeyinde gerçekleşti.

-PAHALI PETROLE 16 MİLYAR DOLAR EK FATURA

-ABD'nin Irak'ı işgal ettiği 2003 başından bu yana ham petrol fiyatlarında yaşanan artışlar, Türkiye'ye 16 milyar dolardan fazla ek fatura yükledi.

-TÜRKİYE, AB EKONOMİ ANKETLERİNE DAHİL EDİLDİ

-Türkiye, AB Komisyonu'nun 1962'den bu yana düzenlediği resmi iş dünyası ve tüketici anketlerine dahil edilen ikinci aday ülke oldu.

-BAKAN ÇELİK SOSYAL DİYALOG PROJESİ TOPLANTISINA KATILIYOR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş ve TİSK tarafından yürütülen ?İş Kanunu'nun Etkin Uygulanmasında İkili Sosyal Diyalog Modeli Oluşturma Projesi? toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

-HİSARCIKLIOĞLU'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN VE BAKAN ÇAĞLAYAN'A ZİYARET

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a kutlama ziyaretinde bulunacak. (Saat:13.00/14.30)

-FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, seçilmiş finansal yatırım araçlarının ağustos itibariyle aylık ve dönemsel getiri oranlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

-İSO'NUN ?TÜRKİYE'NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU? ÖDÜL TÖRENİ

-İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 55. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ?Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu? toplantısı ile ödül töreni gerçekleştirilecek. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük'ün açış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich ZACHAU ?Küresel Ekonomik Gelişmeler?, OECD Avusturya-Türkiye Masası Şefi Rauf GÖNENÇ ?Küresel Dinamikler ve Türkiye Ekonomisi?, Boğaziçi ve Okan Üniversiteleri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Özer ERTUNA ?İSO 500 ve Türkiye Ekonomisinde Sanayinin Yeri? konularında konuşma yapacaklar. (Saat:13.30)

-MASTERCARD, TİCARİ KART PAZARINI DEĞERLENDİRECEK

-Mastercard Worldwide Ticari Kartlar Başkanı Steve Abrahams, Mastercard Europe Ticari Kartlar Başkanı Brian Lang ve Mastercard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Özlem İmece, ticari kartların dünyadaki ve Türkiye'deki durumunu basın toplantısı ile değerlendirecek. (Saat:13.00)

-POAŞ, "PERFORMANS DÖNEMİ"NİN İLK PROJESİNİ AÇIKLIYOR

-POAŞ Genel Müdürü Melih Türker, POAŞ'ın başlattığı "Performans Dönemi"nin ilk projesini, Les Ottomans Otel'de düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. (Saat:10.00)

-İTO VE BANK ASYA'DAN KOBİ'LERE YÖNELİK UCUZ KREDİ

-İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Bank Asya arasında KOBİ'lere yönelik ucuz kredi protokolünün imza töreni, İTO Merkezinde gerçekleştirilecek. (Saat:10.00)

-KAMU-SEN: ?HÜKÜMET MEMUR ZAMMINI BEYAZ SAYFANIN İLK BAŞINA YAZMALI?

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin sonuca yaklaştığını belirterek, ?Hükümet beyaz bir sayfa açtığını söylüyor. Bizde diyoruz ki hükümet beyaz sayfanın ilk başına memur zammını yazmalı? dedi.

Akyıldız, Kamu İşveren Kurulu görüşmesinden umutlu olduklarını söyledi.

-HABER-İŞ CUMA GÜNÜ GREV KARARI ALACAK

-Türk Telekom'da grev tarihi cuma günü kesinleşecek. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom ile toplu sözleşme görüşmelerde mutabakata varamadıklarını hatırlatarak, yasal süreç gereği cuma günü grev kararı alacaklarını açıkladı

-BELEDİYELERDEN RAMAZAN HAZIRLIKLARI

-Başkentte Ramazan hazırlıkları yoğun bir şekilde sürüyor. Belediyeler, kentin çeşitli noktalarında kuracakları yemek merkezleri ve iftar çadırlarında Ramazan ayı boyunca vatandaşlara iftar yemeği verecek, yardım paketleri dağıtacak.

-YARGITAY, 5 YILDA 565 GÜN RAPOR ALAN İŞÇİNİN İŞTEN ATILMASINI HAKLI BULDU

-Yargıtay, geçirdiği iş kazası sonrası beş yıl içerisinde 565 gün rapor alan işçinin sözleşmesini fesh eden işvereni haklı buldu. Yargıtay, kararında, ?Davacının sık sık rapor alması ve bu olgunun devam etmesi karşısında, iş görme ediminden davalı işverenin yararlanamadığı ve sonuç olarak işyerinde olumsuzlukların yaşandığı sabittir. Davacının davranışlarından kaynaklanan geçerli nedenler mevcuttur. İş ilişkisinin sürdürülmesi işveren açısından beklenemez hal almıştır? dedi.

-YARIN 12 EYLÜL DARBESİNİN YILDÖNÜMÜ

-Yarın 12 Eylül 1980 askeri darbesini 27. yıl dönümü. TSK, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren komutasında 12 Eylül 1980'de yönetime el koydu. Cumhurbaşkanı seçilememesi ve ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamı neden gösterilerek yapılan askeri darbe sonrası siyasi partiler kapatılarak birçok politikacı cezaevine gönderildi. 12 Eylül döneminde, 650.000 kişi göz altına alındı, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı, 7 bin kişi için idam cezası istendi, 517 kişiye idam cezası verildi, 50 kişi asılarak idam edildi, 98 bin 404 kişi örgüt üyesi olmak suçundan yargılandı, 14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı, 171 kişinin işkenceden öldüğü belgelendi, 937 film sakıncalı bulunduğu için yasaklandı, 23 bin 677 derneğin faaliyeti durduruldu, 3 bin 854 öğretmen, üniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi, gazetecilere toplam 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi, 31 gazeteci cezaevine girdi, 300 gazeteci saldırıya uğradı, 3 gazeteci suikasta kurban gitti, gazeteler 300 gün yayın yapamadı, cezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirdi, 144 kişi kuşkulu bir şekilde öldü.


CİHAN HABER AJANSI, 11 EYLÜL 2007 SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bağımsız Türkiye Komisyonu üyelerine Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, 5 ili kapsayan yurt gezisine çıkacak. Gül, Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır'ı kapsayan yurt gezisinin ilk durağı olan Van'da, Van Valiliği'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek, ayrıca Jandarma Asayış Kolordu Komutanlığı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği için 21 Ekim'de yapılacak halk oylaması için gümrük kapılarında oy verme işlemi başlayacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TESEV-Bağımsız Türkiye Komisyonu heyetini kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Güvernörü Raphael Alomar'ı ve ardından TOBB heyetini kabul edecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş ve TİSK ortaklığında yürütülen İş Kanunu'nun Etkin Uygulanmasında İkili Sosyal Diyalog Modeli Oluşturma Projesi ile ilgili toplantıya katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul edecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'nın Polatlı ilçesinde açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

- Sırbistan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Zdravko Ponos, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret edecek.

- Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Merkezi'nde THY A.O. ve THY Teknik A.Ş.'de alınan grev kararı ve son gelişmelere ilişkin basın açıklaması yapılacak.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak.

- Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın 17. basın açıklamasını Vakfın Başkanı Bülent Yıldırım yapacak.

- Hak ve Özgürlükler Cephesi (HÖC), "Seçim çare değil diyenlerden 42 kişi hala tutuklu" konulu basın açıklaması yapacak.

- İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nın, 55. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' toplantısı ve ödül töreni yapılacak.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nın üyelerine 'bankalardan cazip koşullarda kredi' verilmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Bank Asya ile bir protokol imzalayacak.

- Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

- Ege'deki ticaret borsalarının yöneticileri, İzmir'de bir araya gelecek.

- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, 2. EgeArt Sanat Günleri'yle ilgili basın toplantısı yapacak.

- Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Karaadilli beldesi Karacaören köyünde öldürülen 8 kişi toprağa verilecek.

- 2. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 'Lahmacun Yeme Yarışması' düzenlenecek.

- Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Dülük Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını yerinde inceleyecek.

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Macaristan ile yapılacak maça ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Futbol Takımı, son antrenmanını BJK İnönü Stadı'nda yapacak.

- Macaristan Milli Futbol Takımı, İstanbul'a gelecek ve Türkiye maçının hazırlıklarını BJK İnönü Stadı'nda yapacağı idmanla tamamlayacak.

- Macaristan milli takımı teknik direktörü Peter Varhidi, basın toplantısı düzenleyecek.

- Fortis Türkiye Kupası'nda 2. kademe kuraları çekilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber