Kamuda istifa eden doktor sayısı artıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ankara'da son 3 yıl içinde 92 pratisyen hekim, 170 asistan hekim, 135 uzman hekimin istifa ettiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Senol Şahin, doktorlara verilen maaşın yetersiz olduğunu belirterek, özel hastanelerin astronomik maaşlar vermesi nedeniyle doktorların kamu hastanelerinden istifa ettiğini söyledi. İstifa eden doktorlar içinde klinik şeflerinin de bulunduğunu vurgulayan Şahin, "Doktor sıkıntısının had safhada olduğu, yabancı doktor çalıştırılması için kanun çıkartıldığı, artan nüfusa rağmen sağlık çalışanı planlamasının doğru dürüst yapılamadığı, bir Türkiye'de yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın 2003 yılında uygulamaya koyduğu Performansa Dayalı Döner Sermaye Uygulaması da doktorların istifa etmelerine engel olamıyor. Bu gün bir uzman doktor, 1400 YTL maaş alıyor. Döner sermayeden aldığı ücret emekliliğine yansımıyor. Hükümet, sosyal güvencesi olan herkese özel hastanelerin yolunu açınca, özel hastaneler doktorlara astronomik rakamlar vererek devletten çekiyorlar" diye konuştu.

İstifa eden doktor sayısının her yıl giderek arttığını vurgulayan Şenol Şahin, bir uzman doktor maaşının 'Birinci Sınıf Hakim' ile aynı düzeye çıkartılmasını istedi. Şahin, doktorların ücret durumu düzeltilmediği ve sosyal güvencesi olanların özel hastanelerden yararlanmasına sınır getirilmediği takdirde kamuda çalışacak doktor bulmanın iyice zorlaşacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber