Türk Telekom'da grev kararı 14 Eylül'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom'da devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, bugüne kadar "işverenden hassasiyetlerine karşı olumlu bir yaklaşım göremediklerini" belirterek, "Bu nedenden VII. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nde, kanun gereğince 14 Eylül 2007 tarihinde grev kararı almak zorunda kaldığımızı üzülerek ifade etmek isteriz" dedi.

Akcan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom AŞ ile sendikaları arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal müzakere sürelerinin sonuna gelindiğini ifade etti.

Görüşmelerin bundan önceki bölümünde 86 madde üzerinde anlaşma sağlandığını, uzlaşmaya varılamayan maddelerle ilgili de resmi arabulucu sürecinin başladığını hatırlatan Akcan, 15 günlük resmi arabulucu süresinin 6 gün de uzatıldığını ve bu görüşmeler sırasında 2 madde üzerinde daha mutabakata varıldığını belirtti.

Daha sora resmi arabulucu raporunun düzenlenmesi, ilgili bakanlıktan raporun beklenmesi ve raporun görevli makamca sendikalarına gönderilmesinden sonraki 6 iş günü bekleme süresinde, işverene yaptıkları görüşme çağrılarına olumlu yanıt alamadıklarını ifade eden Akcan, taleplerinden vazgeçmelerinin mümkün olmadığını dile getirerek, "Gerek sözleşmenin kapsam maddesi, gerekse ücretlerle ilgili maddeleri konusundaki hassasiyetimiz, sendikal varlığımızı ortadan kaldırmaya yönelik uygulamalar olması nedeniyle VII. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde olmazsa olmazlarımızdır. Bugüne kadar da işverenimizden bu hassasiyetlerimize olumlu bir yaklaşım göremedik. Bu nedenlerden dolayı, görüşmelerine 29 Mayıs 2007 tarihinde başladığımız VII. Dönem Toplu iş Sözleşmesi'nde kanun gereğince 14 Eylül 2007 tarihinde grev kararı almak zorunda kaldığımızı üzülerek ifade etmek isteriz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber