Telekom işçileri greve gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş'e bağlı Türkiye Posta, Telgraf, Telefon, Radyo ve Televizyon İşçileri ve Hizmetlileri Sendikasına (Türkiye Haber-İş) üye 26 bin Telekom işçisi, greve gidiyor.

Türk-İş 1. Bölge Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, sendikaların, sermayenin saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Büyükkucak, bu süreçte Hava-İş Sendikasının iyi bir mücadele örneği verdiğini ve sözleşmesini başarıyla sonuçlandırdığını dile getirerek, bunun diğer sendikalara da moral olduğunu ifade etti.

Son dönemde Haber-İş Sendikasının ve Harb-İş Sendikasının sıkıntılı bir sürece girdiğini anlatan Büyükkucak, Türkiye Haber-İş Sendikasının grev ilanı asma noktasına geldiğini, grev hakkı olmayan Harb-İş Sendikasının toplu sözleşmesinin ise Yüksek Hakem Kuruluna gittiğini anımsattı. Büyükkucak, ''Sermayenin acımasız saldırılarına karşı sendikalar birlikte hareket etmeli. Türk-İş diğer 2 konfederasyona, tek bir konfederasyon çatısı altında sermaye saldırılarına karşı durma çağrısında bulundu. Maalesef buna bir yanıt gelmedi'' diye konuştu.

-GREV İLANI 14 EYLÜL'DE ASILACAK-

Türkiye Haber-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu da, 29 Mayıs'ta görüşmelere başlanan toplu iş sözleşmesi sürecinin tıkandığını ve bir anlaşmaya varılamadığını belirterek, ''Telekom işvereni, verdiği teklifle ücretlerimizin yüzde 16,9 indirilmesini, kuralsız çalışmayı dayatıyor'' dedi.

Dokuyucu, 26 bin Telekom çalışanını ilgilendiren sözleşmede grev kararı alınma aşamasına gelindiğini kaydederek, ''14 Eylül Cuma günü 26 bin Telekom işçisi, iş yerlerine grev ilanını asacak. Greve çıkmak için de 60 günlük süre var. Bu süreyi beklemeyeceğiz, en kısa zamanda grev tarihini de ilan edeceğiz'' diye konuştu.

Grevin Anayasal bir hak olduğunu da ifade eden Dokuyucu, isteklerinde geri adım atmayacaklarını söyledi.

Toplantıya katılan Harb-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Över ise toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde artık sendikaların değil, işverenlerin taleplerle geldiğini, sendikaların ortak mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber