3 YTL'lik börek için 10 yıl hapsi istendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN'da babasına ait börekçi dükkanında çalışan 21 yaşındaki Şerif Nas ve amcası 54 yaşındaki Yunus Nas'ı bıçakla tehdit edip 3 kez zorla börek alan 23 yaşındaki Ramazan Abanoz için savcı toplam 10 yıla kadar hapis cezası istedi. Abanoz'un aldığı böreğin maddi değerinin ise 3 YTL olduğu belirtildi. Şerif Nas ve amcası sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Hürriyet Mahallesi 100'ncü Yıl Bulvarı'da yaklaşık 1 yıl önce meydana gelen olayda, işsiz olan Ramazan Abanoz, pastahane işleten Şerif Nas'ın yanına gitti. Parasız börek isteyen Abanoz, alamayınca bıçakla tehdit ederek 1 YTL'lik börek aldı. Birkaç gün sonra tekrar börekçiye gelen Abanoz yine tehditle böreğini yiyerek gitti. 3'ncü gün bu kez pastanede bulunan Yunus Nas'ı tehdit eden Ramazan Abanoz, şikayet üzerine yakalandı. Hakkında 3 ayrı suç için toplam 30 ila 45 yıl arasında hapis cezası istemiyle Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılan ve bir yıldır cezaevinde bulunan Abanoz, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Kendisinin sokaklarda kaldığını söyleyen Abanoz, ?Pastane sahibi Mehmet Amca bana acıdığı için ?arada bir gel buradan börek al' demişti. Ben de almaya gittim ama, gençler vermeyince tartışma çıktı. Korktum ve bıçak çektim. Sonra da kaçtım'' dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADILAR AMA...

Daha önceki duruşmalara katılan Şerif Nas ve pastanenin sahibi olan 62 yaşındaki Mehmet Nas sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mehmet Nas, ?Böreklerin parasını abisi bana ödedi. Zaten kendisinden de şikayetçi değildik. Kendisini affettik. Yediği börekleri de helal ettik'' diye konuştu. Ancak Cumhuriyet savcısı dosyanın tamamlanmış olduğunu belirterek verdiği mütalaasında sanığın yargılama sırasında böreklerin parası olan yaklaşık 3 YTL'yi ödediğini bu nedenle pişmanlık içerisinde bulunduğunu ve zorla alınan malların değerlerinin çok düşük olması nedeniyle sanığa 3 ayrı suçtan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Duruşma, sanık avukatının son savunmasını hazırlaması için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber