En fazla kitap okuyan veli, altını kapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 17:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BURDUR (CİHAN)-Burdur'da öğrencilerden sonra vatandaşların da kitap okuması için kampanya başlatıldı. Kampanya ile Burdur'daki vatandaşların okuma alışkanlığını arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Vali Mustafa Rasih Özbek, "En fazla kitap okuyan veli ve vatandaşa altın ve çeşitli ödüller vereceğiz." dedi.

Vatandaşların yüzde 98'i okuma yazma bilen Burdur'da yeni bir kampanya başlatıldı. 'Okuyan Burdur' adlı proje, Vali Rasih Özbek tarafından tanıtıldı. Bilim sanat merkezinde gerçekleştirilen toplantıya ilçe kaymakamları ve Burdur'daki okul müdürleri katıldı. Okumanın önemine değine Vali Özbek, Burdur'un okuryazarlık oranının yüksek olduğunu dile getirdi. Birçok ilde okuma yazma oranının yüzde 70-80'lerde gezerken, Burdur'da yüzde 98'e ulaşıldığını aktaran Özbek, "2007 Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda şampiyon olan Burdur, okumanın önemini daha iyi anladı. Çünkü geçtiğimiz eğitim döneminde 39 bin öğrencimiz ortalama 16 kitap bitirdi. Bu yıl sadece öğrencilerimizin değil, büyüklerin de kitap okumasını arzu ediyoruz." dedi.

Bunun için yeni kitapların alındığını ve köylerde dağıtılacağını kaydeden Vali Özbek, projenin 8 ay süreceğini bildirdi. İlçe ve köylerde yaşayan vatandaşların belirli kriterlere göre kitap okuduklarını ispatlayacaklarını aktaran Özbek, "20 yaş üzeri ilkokul mezunu vatandaşlarımıza bir takım kitap göndereceğiz. Kitapları alan vatandaşlara basit sorular sorarak okuyup okumadıklarını anlayacağız. Soruları doğru yanıtlayan ve en fazla kitap okuyan vatandaşları altın ve benzeri şeylerle ödüllendireceğiz." şeklinde konuştu.

Özbek amaçlarının kimseye bir şey öğretmen olmadığını, sadece okuma kültürünü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını aktardı. Velisi televizyon izlerken bir çocuğun kitap okumasının mümkün olmadığını vurgulayan Özbek, bundan sonra kitabın aile bireylerinin tamamında yer edinmesini amaçladıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber