Matematikçiler Sabancı Üniversitesinde buluşacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 21:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul - Sabancı Üniversitesi, uluslararası bir matematik konferansına ev sahipliği yapacak.

Sabancı Üniversitesinden yapılan açıklamada, üniversitenin Tuzla'daki yerleşkesinde, 17-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Fonksiyonel Analiz ve Karmaşık Analiz Konferansı"na, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İspanya, Polonya, Bulgaristan, Rusya ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 50 ülkeden yaklaşık 50 matematikçinin katılacağı belirtildi.

Matematiğin fonksiyonel analiz ve karmaşık analiz dallarında araştırma yapan çeşitli ülkelerden matematikçilerin oluşturduğu bilimsel araştırma ağı üyelerinin 25 yılı aşkın bir süredir düzenli olarak her yıl toplandıkları kaydedilen açıklamada, dönüşümlü olarak Türkiye, Almanya ve Polonya'da gerçekleştirilen toplantıların Türkiye ayağının, son yıllarda Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlendiği bildirildi.

Konferansta, alanında dünyaca ünlü Rus matematikçi Prof. Vyacheslav Zakharyuta'nın 70. yaş günü nedeniyle özel oturum da yapılacağı bildirildi.

5 yıldır Sabancı Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Zakharyuta'nın, 1992 yılından beri Türkiye'de çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber