Memurlar Sicil Rapolarını İsteyebilecek

Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 27.4.2004 tarihinde yürürlüğe girmesi ile beraber çok sayıda memur, kurumlarından sicil raporlarının bir örneğini istemeye başlamıştır. Bu konuda başvuru yapılan kurumlardan birisi de Adalet Bakanlığıdır. Adalet Bakanlığı bu yöndeki bir başvuruya olumsuz cevap vermiştir. Ancak, talepte bulunan memur 15 gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itirazda bulunmuştur. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 05 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurul vermiş olduğı kararda, sicil raporlarının bilgi ve belge kapsamında olduğunu, bu nedenle talep eden memura verilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Diğer taraftan, Başbakanlıkta kurulu bulunan Bilgi Değerlendirme Kurulu'nun kararları herhangi bir yerden yayımlandığı için bu karardan henüz hiç bir kamu kurumunun bilgisi bulunmamaktadır. Ancak, kurul kararları kısa bir süre sonra internetten yayımlanabilecektir. Bu yayım zamanına kadar isteyen memurlar Bilgi Edinme Değerlendirme kurulunun bu kararını www.basbakanlik.gov.tr adresinde yer alan web form mail yoluyla talep edebilirler.

Ayrıntılar daha sonra sitemizde olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber